Közkedvelté vált a szaunázás

Szaunát mindenkinek

Sokat lehet olvasni és hallani a szauna jótékony hatásáról, hogy mennyire egészséges, de ez csak abban az esetben van így, hogyha megtanuljuk helyesen használni.

A szaunázás nemcsak annyit jelent, hogy belépünk a kabinba, majd várunk néhány percet és mint aki jól végezte dolgát kilépünk. Ez leginkább a finn szauna esetében van így, amiben nem árt elővigyázatosnak lenni, a magas hőmérséklet miatt.

Mivel ebben a típusban a magas hőfokot a levegő melegítésével lehet elérni, ezért nem árt először a lenti padokon helyet foglalni. Aki nagyobb forróságra vágyik és úgy érzi, hogy bírni is fogja, az feljebb merészkedhet néhány fokkal.

Minél magasabb helyen ülünk a finn belsejében, annál nagyobb hőhatásnak vagyunk kitéve, mivel a meleg levegő felfelé száll. Az infraszaunában egy egészen más élményt tapasztalhatunk meg. Ebben sem fogunk fázni, viszont itt nem a levegő melegszik, hanem az infrasugarak melegítik fel a bőrünket. A hőérzet teljesen eltérő típusát tapasztalhatjuk meg a finn, illetve az infraszaunában szaunázás közben.

Hasonló bejegyzések

ponte20 átmeneti cipő

Ponte20 átmeneti cipő a kényelmes viseletért

Itt a tavasz, amit már nagyon vártunk, hiszen ilyenkor letehetjük végre a vastag ruhákat, bakancsokat, csizmákat, és lényegesen több időt tölthetünk a szabadban. Ilyenkor a gyerekeknek mindig új lábbelit kell venni, mert a tavalyit már kinőtték. Remek választás a Ponte20 átmeneti cipő kislányoknak, kisfiúknak egyaránt, mivel könnyű, minőségi anyagból készül. Általában minden modell supinált kialakítású, […]

la roche posay lipikar syndet ap+

Remek választás a La Roche Posay Lipikar Syndet AP+

A nagyon érzékeny bőr kellemetlen tünetei különleges összetételű készítményekkel enyhíthetőek, tehát az érintettek jó választással tehetnek ellene. Például atópiára hajlamos felhámra a La Roche Posay Lipikar Syndet AP+ kíméletes krémtusfürdő az ideális. Csecsemőknek, gyermekeknek is jó, a szülők nyugodtan alkalmazhatják esetükben is. Azonnal segít megnyugtatni és táplálni a bőrt, azaz megszünteti a száraz, érzékeny bőr […]