Magas minőségű ujjlenyomat olvasó

alarmEnnek hallatán a legtöbbeknek valamilyen bűnügyi vagy kémfilm jut eszébe. De az ujjlenyomat olvasó már nem egy futurisztikus eszköz. Hanem egy olyan biometrikus eszköz, amely jelenleg magas minőségben, megbízhatóan működteti a különféle vagyonvédelmi rendszereket.

Az ujjlenyomat olvasó használatának folyamata azzal kezdődik, hogy a belépésre jogosult személyektől ujjlenyomatmintát kell venni, lehetőleg több ujjról. A rendszer kizárja, hogy egy lenyomatot pl. szilikon mintáról lehessen beolvasni.

Csak élőlény ujjáról származó mintával működik. A rendszer lekódolja az ujjlenyomatot, és ha egy eltárolt mintáról van szó, nyitja az ajtót. Ezzel a rendszerrel lezárható egy adott szoba, illetve iroda, egy részleg, de egy egész épület is.

Az ujjlenyomat olvasó felismerése viszonylag gyors, tehát a belépésre jogosult személyek egymás után is beléphetnek az adott helyiségbe. Azonban olyan épületekbe, ahova sok ember jár ki és be, nem célszerű felszerelni, mivel a gyors adatcserék még a jelen technikai fejlettség szintjén is fennakadást okozhatnak.

Hasonló bejegyzések

Gyerekülés, mert a biztonság elsődleges!

A biztonság mindennél fontosabb, főleg amikor utazásról van szó és az autóban egy gyermek is velünk van a hátsó ülésen. Ilyenkor nélkülözhetetlen a gyerekülés, hogy a kicsinye a legnagyobb kényelmet és védelmet élvezze a kiruccanás során. Egy esetleges baleset során, a jó minőségű gyerekülés életet menthet. A manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, a menetiránynak háttal […]

Készüljön el hamar a reklámajándék nyárra

Az év melegebbik felében kerül megrendezésre a legtöbb fesztivál, városnap és olyan rendezvény, ahol rengeteg ember rövid idő leforgása alatt megfordul. Ezért egy cégnek jó előre kell gondolkodnia, hogy a reklámajándék nyárra időben meglegyen. Lehetőleg még a szabadságok kiadása előtt. Ugyanis ha ekkor meglepi dolgozóit valami olyan kis kedvességgel, ami a cég logóját, emblémáját vagy […]