Mit jelent az úgynevezett és sokat reklámozott no frost technológia?

No frost hűtőgep
No frost hűtőgep

Manapság már olyan hűtőgépek, fagyasztók látnak napvilágot, amelyek teljes mértékben modernek és korszerűek, olyan megoldásokat biztosítva, amelyeknek köszönhetően a vásárlók igényei kielégíthetőek. Az egyik legelterjedtebb típusnak az önkiolvasztó modellek nevezhetőek.

Az úgynevezett no frost hűtőgépek esetén forradalmi technológiáról beszélhetünk, amelyik hatékony, energiatakarékos és mindenképp korszerű. A régebbi modellek esetében például az ember azt hitte, hogy akkor működik igazán jól a rendszer, akkor fagyaszt igazán, ha egy vastag jégréteg keletkezik.

Természetesen, ez nincs így, ugyanis ennek köszönhetően a hőszigetelő tulajdonság miatt igencsak káros ez a villanyszámlára és a hűtőszekrény elektromos fogyasztására. Ezért is volt szükség egy komoly és egyedülálló rendszer, amely ezt a gondot kiiktatja, olyan fagyasztást garantálva, amelyik költséghatékony, roppant eredményes és abszolút nincs rossz hatással a fagyasztott termék állagára és ízére, legyen az hús, készétel, tejtermék vagy épp édesség. A no frost hűtőgépek esetén remekül elérhető az ízek megtartása.

Pontosan ezért is van szükség minden háztartásban egy ilyen rendszerre. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a no frost hűtőgépek esetén az automatikus fagyasztó-leolvasztási rendszer érvényesül, amelyik természetesen, a megfelelő módon használja ki az igen alacsony hőmérsékletet. Erről tudni kell, hogy az alapját képezi az az elv, hogy például amíg a régebbi hűtőkben hűtéskor a hideg levegő a nehézségi erő következtében szép lassan lefelé süllyedt, a korszerűbb hűtési eszközben a hűtőtér hátfalán lévő ventilátor remekül gondoskodik a hideg levegő gyors és egyenletes keringéséről.

A modern jelleget mi sem igazolja jobban, mint a tény, hogy a no frost megoldás az intenzív légáramlásnak köszönhetően a belső tereket nem deresíti, ami által teljes mértékben elfelejthető a leolvasztás. Ez úgy érhető el, hogy a hűtőközpont belső deresedését a hűtőciklusok utáni rövid leolvasztó ciklusok akadályozzák meg. A no frost hűtőgépek esetén tehát maximális hatékonyságra lehet számítani.

Hasonló bejegyzések

Héra

Megbízható falfesték a Héra

A Héra falfesték egy népszerű és elismert márka Magyarországon, ami a lakossági és ipari festékpiacon is jelentős szerepet játszik. A termék a kiváló minőségéről, könnyű felhordhatóságáról és tartósságáról ismert, így számos háztartásban és közintézményben előszeretettel használják. A Héra termékcsalád többféle változatot kínál, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb festéket. Az egyik legnépszerűbb termékük a Héra […]

gomb

Különleges gomb variációk a webshopban

A gomb apró, de annál fontosabb eleme egy ruhának, hiszen a praktikussági elvárásokon túl, az esztétikai szempontoknak is meg kell felelnie. Kicsi, általában kerek és elsősorban a ruhákon látható. Mi az? Ez természetesen a gomb. Nem újdonság, de annál fontosabb a ruházati termékek előállítása során, bármilyen módszerrel készüljenek azok. Az ember azt gondolná, hogy ezt […]