lakásbiztosítás

3 ok, amiért érdemes lakásbiztosítást kötnöd!

Egy saját tulajdonú ház vagy lakás nagyon nagy értéket képvisel, sokan hosszú évekig, évtizedekig fizetik a megvásárlására felvett bankkölcsön részleteit. Nyilvánvaló, hogy egy nagyobb káresemény alkalmával nem igazán tudnánk finanszírozni a helyreállítási költségeket, viszont, ha rendelkezünk lakásbiztosítással, akkor a társaság megtéríti a kárunkat. A lakásbiztosításokról bővebben ITT olvashatsz.

A biztoshely.hu weboldalon megtudhatod, hogy a magyarországi lakások 65-70%-a biztosított, és ez tulajdonképpen viszonylag jó statisztikai szám. Igen ám, de a megkötött lakásbiztosítások 75%-a nem vagy csak részben nyújt megfelelő védelmet az adott otthonnak.

Kijelenthető továbbá az is, hogy a megkötött lakásbiztosítás szerződések nagy része elavult, pedig lényeges volna 2 évente ezeket aktualizálni. A lakásbiztosítás váltás lehetőségét is ki lehet használni, mert ha az ember talál jobb ajánlatot annál, ami jelenleg van, akkor hadd válthasson. Amennyiben az előző szerződése lejárt, kössön előnyösebb kontraktust!

Mire fizet a lakásbiztosítás?

Érdemes utánajárnod annak, hogy milyen kockázatoknak van kitéve az otthonod, mielőtt lakásbiztosítást kötnél. Például milyen balesetek, káresemények szoktak történni a zónában, jellemzőek-e a vízkárok, gyakoriak-e a betörések stb. Ennek köszönhetően olyan lakásbiztosítást tudsz kötni, ami a valóságnak megfelelő védelmet nyújt.

De lássuk, hogy milyen elemeket tartalmaz egy megbízható lakásbiztosítás! Nos, ez térít robbanás, villámcsapás, árvíz, felhőszakadás, viharkár, tűz, kő- és földomlás, földrengés, földcsuszamlás, jégverés, légi vagy idegen jármű ütközése esetén. Ehhez választhatsz kiegészítő termékeket és fedezeteket is.

Ebbe a csoportba tartozik a villámcsapás másodlagos hatása, családi balesetbiztosítás, családi életbiztosítás, csőtörés, rablás, vandalizmus, betöréses lopás, üvegtörés, hogy csak néhányat soroljunk fel. A lakásbiztosításhoz biztosítónként eltérő plusz szolgáltatások is léteznek, mint az indokolt zárcsere költségviselése, bankkártya eltulajdonítása esetén csere stb.

Mennyibe kerül a lakásbiztosítás?

Az otthonunk biztonságát nem mindegy, hogy mennyi pénzből tudjuk finanszírozni, ugyanis számtalan egyéb kiadásunk is van. Tehát a szerződés paraméterei mellett, nagyon fontos a kifizetendő összeg is. Ennek alakulása több tényeztől függ, de hasznos a biztoshely.hu weblapon felfedezhető lakásbiztosítás kalkulátor rendszer alkalmazása is.

Itt nagyon egyszerűen és gyorsan ki tudod számolni a lakásbiztosításod árát. Tulajdonképpen 12 biztosítói ajánlatból választhatod ki a Számodra legideálisabbat. Ha akarod, akkor a weboldalon meg is kötheted a lakásbiztosítás szerződést anélkül, hogy személyesen fel kellene keresned az adott biztosítótársaságot.

Ez idő- és energiatakarékos megoldás, a kényelemről nem is szólva. Ha már van lakásbiztosítás szerződésed, de váltani szeretnél, tudnod kell, hogy azt évente egy alkalommal, az évforduló közeledtével teheted meg. Erről a procedúráról minden információt megtalálsz a Biztoshely biztosítási portál honlapján. Tájékozódj, és dönts előnyösen!

Hasonló bejegyzések

pénzügyi tippek

3 Egyszerű megtakarítási forma fiataloknak

A megtakarítás és a pénzügyi tervezés olyan készségek, amiket sohasem lehet túl korán elkezdeni fejleszteni. Fiatalon belevágni a megtakarásokba nemcsak előnyös, de kritikusan fontos lépés a pénzügyi biztonság felé vezető úton. Sokan azonban elakadnak abban, hogyan és hol kezdjék. Itt van 3 egyszerű, de hatékony megtakarítási forma, amik segítenek abban, hogy stabil alapokat rakj le […]

webáruház indítása

Tudtad? Ezen is múlhat egy sikeres webshop indítása!

Az elmúlt években az a tendencia tapasztalható, hogy már nemcsak a kereskedők nyitnak az online értékesítés felé, hanem a kereskedelmi tapasztalattal és előélettel nem rendelkező magánszemélyek és vállalkozások is. Ez nem baj, viszont fontos tisztában lenni azzal, hogy stratégia nélkül nem működik a webáruház, fel kell mérni a piac jellemzőit, a konkurenciát és a fogyasztói […]