Esztétikailag pazar az igazgyöngy karkötő

Igazgyöngy karkötő
Igazgyöngy karkötő

Valamilyen ünnepségre, nagyobb bálra mindenképp meg kell találnia a hölgynek a tökéletes karkötőt, ami majd esztétikusan illeszkedik a csodaszép ruhához. Makulátlan ékszer az igazgyöngy karkötő, amelyiknek köszönhetően a viselő csodaszép lesz, olyan dekorációs elemmel a kezén, amelyik mindenképp elragadó és roppant jellegzetes. A tündöklésnek is természetesen megvan az oka és ez a gyöngy keletkezésében keresendő.

A drágakövekkel ellentétben, amelyek több ezer éves folyamat révén jönnek létre a föld belső rétegeiben, a gyöngyök élőlények belsejében keletkeznek, kagylókban. Amikor a puhatestűbe egy idegen anyag kerül, akkor az állat egyedi procedúrákat indít be, egy sajátos védekező mechanizmust. Ezáltal gyöngyház réteg keletkezik a bejutott anyag köré, amelyik egy hosszú folyamat után bársonyos, kellemes tapintású és ragyogó gyöngyé alakul át. Ez az eljárás a bizonyos megoldások, módszerek fejlődésének köszönhetően már nem annyira elterjedt és az igazgyöngy karkötő alapanyagainak kreálása manapság már inkább mesterségesen történik.

Az igazgyöngy karkötő könnyedén előállítható abban az esetben, amikor a szakemberek mesterséges megoldásokat használnak. Idesorolható azon eljárás, amikor a kisméretű, alaposan megcsiszolt gyöngyházgolyót juttatnak a kagyló belsejébe. Ilyenkor természetesen beindul a védekező mechanizmus és a sajátos réteg képződik. Ez a folyamat sokkal gyorsabban végbemegy, ezért a gyártónak nem kell sokat várni a procedúra befejezéséig.

Nyilvánvalóan ebben az esetben is megmarad a gyöngy csodás ragyogása, tündöklése, egyedi fénye, amit a szaknyelv csak irizáló gyöngyházfényként ismer. Azonban nem árt tudni, hogy a mesterségesen létrejött darabok nem annyira ellenállóak, ezért a viselőnek jobban kell vigyázni az igazgyöngy karkötőre. Ezen típus beszerezhető igazán kedvező áron a www.whiteandblack.hu oldalról, ami a sokak által ismert, mindig minőségi termékeket forgalmazó White & Black ékszerbolt tulajdonában áll. Tündököljön Ön is, csuklóján a csodás igazgyöngy karkötő kiegészítővel!

Hasonló bejegyzések

Mustang férfi farmer

Árleszállítással is kapható Mustang férfi farmer

A cég elsők között készített minőségi farmert Európában, így nem csoda, hogy manapság is igencsak népszerű a Mustang férfi farmer az erősebbik nem tagjai között. Strapabíró anyagból, erős varrással készülnek ezek a termékek, valamint kifejezetten kényelmesek. Talán az utóbbi tulajdonságuk miatt dönt sok úr a Mustang férfi farmer megvétele és viselése mellett, de természetesen, a […]

Fa asztalok

Fa asztalok különböző stílusokban: melyik illik hozzád?

Ha most készülsz új étkezőasztalt vásárolni, akkor ajánljuk figyelmedbe a naturfabutor.hu online áruház termékpalettáját. A számos prémiumkategóriás termék között biztosan meg fogod találni az ízlésedhez leginkább illeszkedő darabokat. Ezeket a fa asztalokat is nézd meg! Hiszen tömörfából készülnek! Hogy mit jelent ez? Amikor azt mondják egy bútorra, hogy tömörfa, akkor általában a nem MDF lapokból […]