nyugdíjbiztosítás

A nyugdíjbiztosítás működése röviden és további befektetési tippek

Mindenki látja, hogy az állami nyugdíj szinte semmire nem elég, egyre többen próbálnak meg valamiféle nyugdíjbiztosítással gondoskodni majdani anyagi biztonságukról. Aki nem jártas ezekben a dolgokban, annak mindenképpen tájékozódnia ajánlott, mielőtt szerződést kötne. Ha van egy pár perced, mindenképp érdemes meglesni a Grantis videóit. Rengeteg információhoz juthatsz így, ami pozitívan fogja befolyásolni a döntésedet.

Nem egyszerű feladat manapság megalapozott nyugdíj-előtakarékossági döntést hozni, ugyanis közel 80 nyugdíjbiztosítás közül kellene kiválasztani a számunkra leginkább megfelelőt. Nem lehet olyan egyszerűen összehasonlítani a nyugdíjbiztosításokat, mint például a lakáshiteleket, amelyek esetében egy kalkulátor megmutatja nekünk, hogy melyik a legkedvezőbb ajánlat. Rengeteg egyedi szempontot, élethelyzetet, jövőbeni igényt szükséges figyelembe venni azért, hogy a megfelelő nyugdíj-megtakarítás mellett tudjunk dönteni.

Az említett videók sok információt bocsátanak a rendelkezésedre, amelyek segíteni fognak a választásban. A nyugdíjbiztosítás hatalmas előnye, hogy sokféle befektetési lehetőséget kínál, hiszen általában 10-25 portfólió érhető el biztosítónként. A befektetői igényeket kiválóan lefedi a széles választék, mivel jobban reflektálnak az életkorodra, a hozammal kapcsolatos elvárásaidra, illetve a kockázatvállaló hajlandóságodra.

Tulajdonképpen menet közben is változtathatsz a befektetési stratégián, ráadásul a széles skálának köszönhetően, lehetőséged nyílik arra, hogy a futamidő elején több kockázatot vállalj, aztán pedig fokozatosan haladj a kiegyensúlyozott portfólió irányába. Pontosan ezt teszik a céldátum alapok. A tájékoztatásban sok mindent megismerhetsz. Megtudhatod például, hogy mik találhatóak az alacsony kockázatú portfóliókban és miért nem kecsegtetnek magas hozammal. Aztán információkat szerezhetsz arról, hogy a vegyes összetételű, közepes kockázatú eszközalapok miket tartalmaznak. A hozamkilátások meglehetősen eltérőek, 2 és közel 9% között mozognak.

Hasonló bejegyzések

dominikai nyaralás

Nyaralás a Dominikai Köztársaságban: a legfontosabb tudnivalók utazás előtt

Ha a Dominikai Köztársaságban tervezel nyaralást, akkor érdemes előre felkészülnöd és információkat gyűjtened. Az ország a Karib-tengeren található és a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. Az Euro Travel a dominikai nyaralásod megtervezésében is sokat segíthet. Az első lépés a megfelelő dokumentumok beszerzése. Magyar állampolgároknak vízummentességet élveznek 90 napos tartózkodásra. Azonban a határellenőrzéskor kell érvényes útlevél, […]

Egészségpénztári kártya

Mi az az egészségpénztári kártya? Mi kell az elfogadásához?

Sajnos a statisztikák egyértelműen azt mutatják, hogy hazánk elég rossz helyen szerepel az egészségmutatók tekintetében. Rengeteg betegségben jár élen a magyar, aminek oka általában az, hogy a legtöbben nem figyelnek oda magukra kellőképpen. Ezen csak fejben lehet változtatni. Természetesen igaz, miszerint a hazai egészségügyi ellátás elég gyenge lábakon áll és sok fejlesztésre lenne szükség ezen […]