nyugdíjbiztosítás

A nyugdíjbiztosítás működése röviden és további befektetési tippek

Mindenki látja, hogy az állami nyugdíj szinte semmire nem elég, egyre többen próbálnak meg valamiféle nyugdíjbiztosítással gondoskodni majdani anyagi biztonságukról. Aki nem jártas ezekben a dolgokban, annak mindenképpen tájékozódnia ajánlott, mielőtt szerződést kötne. Ha van egy pár perced, mindenképp érdemes meglesni a Grantis videóit. Rengeteg információhoz juthatsz így, ami pozitívan fogja befolyásolni a döntésedet.

Nem egyszerű feladat manapság megalapozott nyugdíj-előtakarékossági döntést hozni, ugyanis közel 80 nyugdíjbiztosítás közül kellene kiválasztani a számunkra leginkább megfelelőt. Nem lehet olyan egyszerűen összehasonlítani a nyugdíjbiztosításokat, mint például a lakáshiteleket, amelyek esetében egy kalkulátor megmutatja nekünk, hogy melyik a legkedvezőbb ajánlat. Rengeteg egyedi szempontot, élethelyzetet, jövőbeni igényt szükséges figyelembe venni azért, hogy a megfelelő nyugdíj-megtakarítás mellett tudjunk dönteni.

Az említett videók sok információt bocsátanak a rendelkezésedre, amelyek segíteni fognak a választásban. A nyugdíjbiztosítás hatalmas előnye, hogy sokféle befektetési lehetőséget kínál, hiszen általában 10-25 portfólió érhető el biztosítónként. A befektetői igényeket kiválóan lefedi a széles választék, mivel jobban reflektálnak az életkorodra, a hozammal kapcsolatos elvárásaidra, illetve a kockázatvállaló hajlandóságodra.

Tulajdonképpen menet közben is változtathatsz a befektetési stratégián, ráadásul a széles skálának köszönhetően, lehetőséged nyílik arra, hogy a futamidő elején több kockázatot vállalj, aztán pedig fokozatosan haladj a kiegyensúlyozott portfólió irányába. Pontosan ezt teszik a céldátum alapok. A tájékoztatásban sok mindent megismerhetsz. Megtudhatod például, hogy mik találhatóak az alacsony kockázatú portfóliókban és miért nem kecsegtetnek magas hozammal. Aztán információkat szerezhetsz arról, hogy a vegyes összetételű, közepes kockázatú eszközalapok miket tartalmaznak. A hozamkilátások meglehetősen eltérőek, 2 és közel 9% között mozognak.

Hasonló bejegyzések

pénzügyi tippek

3 Egyszerű megtakarítási forma fiataloknak

A megtakarítás és a pénzügyi tervezés olyan készségek, amiket sohasem lehet túl korán elkezdeni fejleszteni. Fiatalon belevágni a megtakarásokba nemcsak előnyös, de kritikusan fontos lépés a pénzügyi biztonság felé vezető úton. Sokan azonban elakadnak abban, hogyan és hol kezdjék. Itt van 3 egyszerű, de hatékony megtakarítási forma, amik segítenek abban, hogy stabil alapokat rakj le […]

webáruház indítása

Tudtad? Ezen is múlhat egy sikeres webshop indítása!

Az elmúlt években az a tendencia tapasztalható, hogy már nemcsak a kereskedők nyitnak az online értékesítés felé, hanem a kereskedelmi tapasztalattal és előélettel nem rendelkező magánszemélyek és vállalkozások is. Ez nem baj, viszont fontos tisztában lenni azzal, hogy stratégia nélkül nem működik a webáruház, fel kell mérni a piac jellemzőit, a konkurenciát és a fogyasztói […]