A pezsgő másképpen hat az emberre

Pezsgő másképp

A történelem számos kiemelkedő alakjának volt valamilyen szenvedélye. Például Sztálin kertészkedni és rajzolni szeretett. Kim Dzsongil rajongott a filmnézésért, közben pedig konyakot fogyasztott. Hitler is odavolt a hollywoodi filmekért, sőt, mesefigurákat is előszeretettel rajzolgatott. Napóleon császár a pezsgő másképp történő fogyasztásáért volt oda, vagyis nemcsak a nagy ünnepi összejövetelek alkalmával, hanem napi szinten.

Állítólag, valahányszor csatába indult, mindig úgy szervezte, hogy Champagne híres vidékét érintve vonult hadba, ahol feltöltette a pezsgőkészletét. Egyetlen végzetes alkalommal nem tette meg ezt a rituálét, mert nem volt rá ideje, mégpedig a waterlooi csata előtt.

Az ütközet kimenetelét tekintve, arra a következtetésre juthatunk, hogy a pezsgő másképp történő fogyasztásában volt Napóleon szerencséje, ami addig a buborékos itallal együtt elkísérte a háborúkba és sikerekben részesítette. Látható, hogy ezzel a nemesi itallal nemcsak országokat, hanem akár birodalmakat is lehet építeni.

Hasonló bejegyzések

ötlet szabadalmaztatása

Miért és miként történik egy ötlet szabadalmaztatása?

Egy ötlet szabadalmaztatása alapvető lépés minden találmány piacra vitelében, mivel megvédi az innovációt és biztosítja a találmány jogi védelmét. A szabadalmaztatási folyamat összetett, de egy szabadalmi ügyvivő segítségével minden lépés gördülékenyen és hatékonyan végezhető el. Emellett, a szakértő tanácsot adhat arra vonatkozóan, hogy a szabadalmon kívül más jogi védelem, például a formatervezési mintaoltalom megfelelőbb lehet […]

pénzügyi tippek

3 Egyszerű megtakarítási forma fiataloknak

A megtakarítás és a pénzügyi tervezés olyan készségek, amiket sohasem lehet túl korán elkezdeni fejleszteni. Fiatalon belevágni a megtakarásokba nemcsak előnyös, de kritikusan fontos lépés a pénzügyi biztonság felé vezető úton. Sokan azonban elakadnak abban, hogyan és hol kezdjék. Itt van 3 egyszerű, de hatékony megtakarítási forma, amik segítenek abban, hogy stabil alapokat rakj le […]