Amit a garázdaságról tudni kell

Garázdaság
Garázdaság

Vannak egyes bűncselekmények, amelyek a törvénykönyvben is igen összetett fogalmakat jelentenek. Itt gondolni lehet garázdaság tettére, ami bizony pénz- és börtönbüntetést is vonhat maga után, attól függően, hogy mennyire komoly az eset.

A garázdaság elkövetésének a magatartásai közé sorolható az erőszakos megnyilvánulás is, ami indulhat egy dolog vagy személy ellen. Az utóbbit tekintve egyértelmű, hogy a garázdaság ezen esetben az érintett személy megtámadását jelenti.

Az erőszakos cselekedet lehet egy kisebb pofon, fellökés, de sorozatos bántalmazás is, sőt, már az is büntetést von maga után, ha tényleges sérülés nem ment végbe. Idetartozik még a megbotránkozás vagy riadalom keltése is. Mind a kettő egyet jelent az erkölcsi felháborodással, amit az elkövető vált ki egy vagy több emberből.

A megbotránkozásnál komolyabbnak tekinthető a riadalom, amivel egyúttal kialakul a félelem és ijedtség is. Ezek közül egyiknek sem kell valóban végbemennie, ugyanis elegendő, ha az objektív lehetősége fennáll. A garázdaság témakörén belül, még több dolog megtudható az ügyvédektől.

Hasonló bejegyzések

kötelező biztosítás kalkulátor

Melyek a legnépszerűbb kötelező biztosítás kalkulátorok?

Magyarországon törvény szabályozza a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás módozatot, amivel minden arra kötelezett járműnek rendelkeznie kell. Az autósok elkerülhetetlen kiadásként tartják számon, ezért evidens, hogy keresik a legolcsóbb ajánlatot, sok esetben díjszámító rendszer használatával. A Biztoshely kötelező biztosítás kalkulátora is sokaknak segített már. Szükséges is alaposan tájékozódni döntés előtt, mert a biztosítási ajánlatok biztosítónként sok százalékkal […]

Euro Travel utazási iroda

Melyek most a „legjobb” utazási irodák Magyarországon?

A legjobb utazási irodák értéke nemcsak abban rejlik, hogy egyszerűen megszervezik az utazásokat, hanem széles körű szolgáltatásokat is nyújtanak és megbízhatók. Magyarországon az Euro Travel utazási iroda is rendkívül népszerű. Az egyik legfontosabb előnye, hogy nagy szakértelemmel rendelkező dolgozókat foglalkoztat, akik segítenek a felhőtlen élmények megvalósításában. A profik ismerik az úti célok legjobb időpontjait, az […]