Az abszint, ami két vállra fektet – Hírek
Abszint

Az abszint, ami két vállra fektet

Abszint
Abszint

Egyes helyeken már-már mágikus italként tekintenek rá. Ennek kapcsán nem csoda, hogy az abszint megkapta a „zöld tündér“ nevet. Ebből már nagyjából következtethetünk, hogy milyen hatással van arra, aki egyszerre sokat fogyaszt belőle.

Bár a hatása az ugyanolyan, mint minden égetett szeszes italé, viszont az alkoholtartalma igazán magas. Egyeseknek már a 45%-os alkoholtartalom is sok lehet, mivel az már pálinkának sem gyenge.

Viszont az abszint elérheti akár a 74%-os szintet is. Milyen ízre lehet számítani ilyenkor? Azt gondolhatnánk, hogy csak a szesz égető, kellemetlen ízét érezhetjük, amikor belekóstolunk a „zöld tündér“ eszenciájába.

Pedig egyáltalán nem igaz, a különleges fűszerezésének köszönhetően. A készítéséhez különleges növényeket használnak fel. A hagyományos abszint ürömfű leveleket, ánizst és római köményt tartalmaz, illetve ezeken kívül még többféle fűszernövényt használnak az ízesítéshez. Az abszint fogyasztása igazán látványos rituálénak számít, mivel szó szerint égetett cukorral történik.

Hasonló bejegyzések

szakálldísz

Rejtse el a szakállát a szakálldísz segítségével

A viking-kedvelők körében teljesen elfogadott a hosszú szakáll viselete, azonban ez munkahelyi problémákhoz vezethet. Szerencsére a szakálldísz használatával bárki hétköznapi külalakot tud magának varázsolni, hogy megfeleljen a kinézetre vonatkozó előírásoknak. Bár a legtöbb helyen szabad az öltözködésünk, egy hotel recepcióján vagy étteremben sokszor muszáj megfelelni a követelményeknek. Ahhoz, hogy ne vágja le az oly régóta […]

Páramentesítés

Miért fontos a pármanetesítés?

Sok háztartásban problémát jelent a levegő magas nedvességtartalma. Olykor ez már olyan méreteket ölthet, hogy nem is kell mérőműszer a kimutatásához, hiszen a saját bőrünkön érzékeljük a magas páratartalmat. De miért olyan fontos a páramentesítés? A nedves foltok előbb-utóbb megjelennek a falakon, amelyek nincsenek jó hatással a szerkezetére. Egy idő után felpuffad, majd elkezd repedezni […]