Abszint

Az abszint, ami két vállra fektet

Abszint
Abszint

Egyes helyeken már-már mágikus italként tekintenek rá. Ennek kapcsán nem csoda, hogy az abszint megkapta a „zöld tündér“ nevet. Ebből már nagyjából következtethetünk, hogy milyen hatással van arra, aki egyszerre sokat fogyaszt belőle.

Bár a hatása az ugyanolyan, mint minden égetett szeszes italé, viszont az alkoholtartalma igazán magas. Egyeseknek már a 45%-os alkoholtartalom is sok lehet, mivel az már pálinkának sem gyenge.

Viszont az abszint elérheti akár a 74%-os szintet is. Milyen ízre lehet számítani ilyenkor? Azt gondolhatnánk, hogy csak a szesz égető, kellemetlen ízét érezhetjük, amikor belekóstolunk a „zöld tündér“ eszenciájába.

Pedig egyáltalán nem igaz, a különleges fűszerezésének köszönhetően. A készítéséhez különleges növényeket használnak fel. A hagyományos abszint ürömfű leveleket, ánizst és római köményt tartalmaz, illetve ezeken kívül még többféle fűszernövényt használnak az ízesítéshez. Az abszint fogyasztása igazán látványos rituálénak számít, mivel szó szerint égetett cukorral történik.

Hasonló bejegyzések

ponte20 átmeneti cipő

Ponte20 átmeneti cipő a kényelmes viseletért

Itt a tavasz, amit már nagyon vártunk, hiszen ilyenkor letehetjük végre a vastag ruhákat, bakancsokat, csizmákat, és lényegesen több időt tölthetünk a szabadban. Ilyenkor a gyerekeknek mindig új lábbelit kell venni, mert a tavalyit már kinőtték. Remek választás a Ponte20 átmeneti cipő kislányoknak, kisfiúknak egyaránt, mivel könnyű, minőségi anyagból készül. Általában minden modell supinált kialakítású, […]

la roche posay lipikar syndet ap+

Remek választás a La Roche Posay Lipikar Syndet AP+

A nagyon érzékeny bőr kellemetlen tünetei különleges összetételű készítményekkel enyhíthetőek, tehát az érintettek jó választással tehetnek ellene. Például atópiára hajlamos felhámra a La Roche Posay Lipikar Syndet AP+ kíméletes krémtusfürdő az ideális. Csecsemőknek, gyermekeknek is jó, a szülők nyugodtan alkalmazhatják esetükben is. Azonnal segít megnyugtatni és táplálni a bőrt, azaz megszünteti a száraz, érzékeny bőr […]