Az abszint, ami két vállra fektet – Hírek
Abszint

Az abszint, ami két vállra fektet

Abszint
Abszint

Egyes helyeken már-már mágikus italként tekintenek rá. Ennek kapcsán nem csoda, hogy az abszint megkapta a „zöld tündér“ nevet. Ebből már nagyjából következtethetünk, hogy milyen hatással van arra, aki egyszerre sokat fogyaszt belőle.

Bár a hatása az ugyanolyan, mint minden égetett szeszes italé, viszont az alkoholtartalma igazán magas. Egyeseknek már a 45%-os alkoholtartalom is sok lehet, mivel az már pálinkának sem gyenge.

Viszont az abszint elérheti akár a 74%-os szintet is. Milyen ízre lehet számítani ilyenkor? Azt gondolhatnánk, hogy csak a szesz égető, kellemetlen ízét érezhetjük, amikor belekóstolunk a „zöld tündér“ eszenciájába.

Pedig egyáltalán nem igaz, a különleges fűszerezésének köszönhetően. A készítéséhez különleges növényeket használnak fel. A hagyományos abszint ürömfű leveleket, ánizst és római köményt tartalmaz, illetve ezeken kívül még többféle fűszernövényt használnak az ízesítéshez. Az abszint fogyasztása igazán látványos rituálénak számít, mivel szó szerint égetett cukorral történik.

Hasonló bejegyzések

Ford Ranger felni

Az alumínium és az acélfelni különbségei

Amikor egy Ford Ranger-re keresi az ember a nagyon régi felni helyett az újat, akkor elgondolkodik azon, hogy alumínium- vagy lemezfelni kerüljön a verdára. Az acél és alufelni közötti főbb különbségek a tartósságból és az anyag-összetételből adódnak. A Ford Ranger felni megvételekor ezt a két tulajdonságot kell alaposan szemügyre venni, ugyanis a tárcsa nem csupán […]

elhúzódó köhögés

Az elhúzódó köhögés megoldásairól őszintén

Álmatlanul töltött keserves éjszakák, megnyugvás nélküli nappalok és folyamatos fájdalom. A mindnyájunk által ismert elhúzódó köhögés kötelező velejáróiról van szó, azokról a panaszokról, aminek az enyhülését, főleg ha már napok óta szenvedünk, mindennél jobban kívánjuk. Sokan nem tudják azonban, hogy a csillapítás nem minden esetben indokolt, sőt, vannak bizonyos helyzetek, amikor egyenesen káros elnyomni a […]