Abszint

Az abszint, ami két vállra fektet

Abszint
Abszint

Egyes helyeken már-már mágikus italként tekintenek rá. Ennek kapcsán nem csoda, hogy az abszint megkapta a „zöld tündér“ nevet. Ebből már nagyjából következtethetünk, hogy milyen hatással van arra, aki egyszerre sokat fogyaszt belőle.

Bár a hatása az ugyanolyan, mint minden égetett szeszes italé, viszont az alkoholtartalma igazán magas. Egyeseknek már a 45%-os alkoholtartalom is sok lehet, mivel az már pálinkának sem gyenge.

Viszont az abszint elérheti akár a 74%-os szintet is. Milyen ízre lehet számítani ilyenkor? Azt gondolhatnánk, hogy csak a szesz égető, kellemetlen ízét érezhetjük, amikor belekóstolunk a „zöld tündér“ eszenciájába.

Pedig egyáltalán nem igaz, a különleges fűszerezésének köszönhetően. A készítéséhez különleges növényeket használnak fel. A hagyományos abszint ürömfű leveleket, ánizst és római köményt tartalmaz, illetve ezeken kívül még többféle fűszernövényt használnak az ízesítéshez. Az abszint fogyasztása igazán látványos rituálénak számít, mivel szó szerint égetett cukorral történik.

Hasonló bejegyzések

futóbicikli hány éves kortól

A futóbicikli hány éves kortól használható a gyerekeknél?

A szülők sokszor tanácstalanok a gyermekeik szórakozását illetően, ezért időnként az internethez fordulnak segítségért. Felmerül a kérdés: a futóbicikli hány éves kortól ajánlott? Nos, ez attól függ, hogy milyen futóbicikliről van szó. A népszerű Chipmunk márka azért javasolt, mert állítható a szerkezete, ezért ahogy cseperedik a gyerkőc, úgy lehet változtatni az ülés magasságán is, a […]

fűnyíró olaj

Miért annyira fontos a fűnyíró olaj?

Ha valakinek a teljesítmény a legfontosabb a fűnyíró vásárlásakor, akkor csakis a benzinmotoros mellett dönthet. Amikor egy nagyobb zöld területet kell gondozni, akkor csakis ezzel a szerszámmal érhető el a várt eredmény. Ugyanakkor a sikerhez a megfelelő karbantartás is hozzájárul, illetve a fűnyíró olaj használata és persze a masina rendeltetésszerű alkalmazása egyaránt. De milyen olaj […]