Ford Ranger felni

Az alumínium és az acélfelni különbségei

Ford Ranger felni
Ford Ranger felni

Amikor egy Ford Ranger-re keresi az ember a nagyon régi felni helyett az újat, akkor elgondolkodik azon, hogy alumínium- vagy lemezfelni kerüljön a verdára. Az acél és alufelni közötti főbb különbségek a tartósságból és az anyag-összetételből adódnak.

A Ford Ranger felni megvételekor ezt a két tulajdonságot kell alaposan szemügyre venni, ugyanis a tárcsa nem csupán egy esztétikai eszköz, hanem egy olyan tárgy, ami nagymértékben kihat az autó viselkedésére és teljesítményére. Manapság a profi Ford Ranger felni az alumínium ötvözetű.

Az ilyen keréktárcsával meg lehet figyelni, ahogy a kocsi egyből szebbé válik, illetve a teljesítmény is javul. A jó összetétel hosszabb élettartamhoz vezet, ami alacsony gumikopást biztosít. Az alumínium Ford Ranger felni jó tulajdonsága még az, hogy könnyű, legalábbis könnyebb, mint az acél fajta, ezért javul a jármű irányváltoztatása, az sokkal egyszerűbben megy végbe, és nem mellesleg ez segít a gyorsításkor vagy fékezéskor.

Milyen jó jellemzőkkel bír még az alumínium Ford Ranger felni? A szakemberek mindig elmondják, hogy a könnyűfémből készült tárcsa, ami egy kilogrammal is könnyebb lehet, mint egy acélfelni, sokkal jobb mozgást biztosít a verdának. A kocsi úgy fog működni, mintha 40-50 kg súlytól szabadult volna meg.

De mi a helyzet az acélfelni tárcsákkal? Valóban nem érdemes velük foglalkozni? Az idősebb sofőrök, autótulajdonosok biztosan emlékeznek arra, hogy 40-50 évvel ezelőtt a verdák döntő többsége még lemezfelnikkel rendelkezett. Körülbelül 15-25 éve kezdtek megjelenni az alumínium modellek, amik aztán hamar átvették a főszerepet.

Érthető is, hogy sokan erre váltottak, hiszen az alufelnivel felszerelt gépkocsik kinézete radikálisan megváltozik, mindegy, hogy egy olcsó vagy egy prémium járműről van szó. Ettől függetlenül vannak olyan dolgok, amikben az acélfelni egyértelműen jobb.

Ott a tény, hogy az acélnak, mint matériának, kevesebb a költsége az alumíniummal szemben, illetve ez sokkal jobban ellenáll a fizikai és kémiai negatív hatásoknak, akárcsak az ütéseknek és a sós hólének. Az acélfelni mellett szól még az, hogy meghibásodás esetén ez egyszerűbben javítható.

Hasonló bejegyzések

ülésvédő autóba

Ülésvédő autóba a kutyás utazásokhoz

A kedvenceink családtagok és természetesen megérdemlik az élményekkel teli kiruccanásokat. Az autózást a legtöbb kutya kifejezetten élvezi, ezért a nyaralásokról, kirándulásokról nekik sem szabad lemaradniuk. Az ülésvédő autóba akár egy rövidebb úton is rendkívül hasznos, a hosszabbakon viszont mondhatni kötelező. Egy ilyen ülésvédővel ugyanis sok bosszúságot, foltot és kaparásnyomot megspórolhatunk magunknak, a szőrről nem is […]

manikűr-pedikűr készlet

Manikűr-pedikűr készlet otthoni használatra

Ezekben az időkben sajnos néha elmarad az olyan szolgáltatások felkeresése, mint a manikűr-pedikűr. Csúnya, ápolatlan, lenőtt körmökkel azonban ilyenkor sem kell együtt élni, hiszen, ha kéznél van a manikűr-pedikűr készlet, akkor jó eséllyel otthon is rendben tudjuk tartani a körmeinket. A legtöbben szalonokban végeztetik a körömápolást, így otthon nem vagy csak kevés eszközt tartanak. A […]