Ford Ranger felni

Az alumínium és az acélfelni különbségei

Ford Ranger felni
Ford Ranger felni

Amikor egy Ford Ranger-re keresi az ember a nagyon régi felni helyett az újat, akkor elgondolkodik azon, hogy alumínium- vagy lemezfelni kerüljön a verdára. Az acél és alufelni közötti főbb különbségek a tartósságból és az anyag-összetételből adódnak.

A Ford Ranger felni megvételekor ezt a két tulajdonságot kell alaposan szemügyre venni, ugyanis a tárcsa nem csupán egy esztétikai eszköz, hanem egy olyan tárgy, ami nagymértékben kihat az autó viselkedésére és teljesítményére. Manapság a profi Ford Ranger felni az alumínium ötvözetű.

Az ilyen keréktárcsával meg lehet figyelni, ahogy a kocsi egyből szebbé válik, illetve a teljesítmény is javul. A jó összetétel hosszabb élettartamhoz vezet, ami alacsony gumikopást biztosít. Az alumínium Ford Ranger felni jó tulajdonsága még az, hogy könnyű, legalábbis könnyebb, mint az acél fajta, ezért javul a jármű irányváltoztatása, az sokkal egyszerűbben megy végbe, és nem mellesleg ez segít a gyorsításkor vagy fékezéskor.

Milyen jó jellemzőkkel bír még az alumínium Ford Ranger felni? A szakemberek mindig elmondják, hogy a könnyűfémből készült tárcsa, ami egy kilogrammal is könnyebb lehet, mint egy acélfelni, sokkal jobb mozgást biztosít a verdának. A kocsi úgy fog működni, mintha 40-50 kg súlytól szabadult volna meg.

De mi a helyzet az acélfelni tárcsákkal? Valóban nem érdemes velük foglalkozni? Az idősebb sofőrök, autótulajdonosok biztosan emlékeznek arra, hogy 40-50 évvel ezelőtt a verdák döntő többsége még lemezfelnikkel rendelkezett. Körülbelül 15-25 éve kezdtek megjelenni az alumínium modellek, amik aztán hamar átvették a főszerepet.

Érthető is, hogy sokan erre váltottak, hiszen az alufelnivel felszerelt gépkocsik kinézete radikálisan megváltozik, mindegy, hogy egy olcsó vagy egy prémium járműről van szó. Ettől függetlenül vannak olyan dolgok, amikben az acélfelni egyértelműen jobb.

Ott a tény, hogy az acélnak, mint matériának, kevesebb a költsége az alumíniummal szemben, illetve ez sokkal jobban ellenáll a fizikai és kémiai negatív hatásoknak, akárcsak az ütéseknek és a sós hólének. Az acélfelni mellett szól még az, hogy meghibásodás esetén ez egyszerűbben javítható.

Hasonló bejegyzések

mora gáztűzhely alkatrészek

Mora gáztűzhely alkatrészek a védelem érdekében

Még manapság is rengeteg háztartásban lelhetőek fel a régi típusnak számító gázzal működő tűzhelyek, illetve sütők. Habár sokan hiszik, hogy rengeteg kockázatot rejtenek magukban, a Mora gáztűzhely alkatrészek egyike a biztonsági funkciót hivatott ellátni. Ez a kis cső pedig nem más, mint a hőelem. Tulajdonképpen Magyarországon alapvető követelménynek számít, hogy az úgynevezett gázégők a megfelelő […]

elhúzódó köhögés

Az elhúzódó köhögés megoldásairól őszintén

Álmatlanul töltött keserves éjszakák, megnyugvás nélküli nappalok és folyamatos fájdalom. A mindnyájunk által ismert elhúzódó köhögés kötelező velejáróiról van szó, azokról a panaszokról, aminek az enyhülését, főleg ha már napok óta szenvedünk, mindennél jobban kívánjuk. Sokan nem tudják azonban, hogy a csillapítás nem minden esetben indokolt, sőt, vannak bizonyos helyzetek, amikor egyenesen káros elnyomni a […]