Az MDF ajtó helyes kiválasztása

MDF ajtó

Az ilyen termék alapanyaga hasonlít színben a farostlemezhez, viszont mind anyagában, mind minőségében más. Az MDF ajtó sokkal finomabb szerkezetű farostokból, valamint erősebb ragasztó keverékéből tevődik össze. Az ilyen készítmények élei is viszonylag jó alaktartóak, hasonlóan a fához, ezért azok festésével sincs probléma.

A színek széles skálából választhatóak ki, így remélhetőleg mindenki megtalálja az ízlésének legjobban megfelelőt. Visszatérve az MDF ajtó festésére, több rétegben történik poliuretán lakkozással. Első lépésben finomra kell csiszolni, majd egy izoláló réteg kerül a felületre, ami leköti a rostokat és egy kemény, jól csiszolható felületet képez.

Az MDF ajtó száradása és csiszolása után az alapozás következik, egy fehér színű magas töltőanyaggal rendelkező poliuretán festékkel. A száradás után újból csiszolás következik az éleken és a felületen, majd portalanítás után kerül fel a fedőlakk a felületre. Végül a tokkal kapcsolatban érdemes tudni, hogy minden faltípusra van megfelelő, tehát azzal sincs gond.

Hasonló bejegyzések

Héra

Megbízható falfesték a Héra

A Héra falfesték egy népszerű és elismert márka Magyarországon, ami a lakossági és ipari festékpiacon is jelentős szerepet játszik. A termék a kiváló minőségéről, könnyű felhordhatóságáról és tartósságáról ismert, így számos háztartásban és közintézményben előszeretettel használják. A Héra termékcsalád többféle változatot kínál, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb festéket. Az egyik legnépszerűbb termékük a Héra […]

gomb

Különleges gomb variációk a webshopban

A gomb apró, de annál fontosabb eleme egy ruhának, hiszen a praktikussági elvárásokon túl, az esztétikai szempontoknak is meg kell felelnie. Kicsi, általában kerek és elsősorban a ruhákon látható. Mi az? Ez természetesen a gomb. Nem újdonság, de annál fontosabb a ruházati termékek előállítása során, bármilyen módszerrel készüljenek azok. Az ember azt gondolná, hogy ezt […]