A CSOK ösztönzi a gyermekvállalást

CSOK- Családi Otthonteremtési Kedvezmény

Az otthonteremtés minden fiatal számára óriási kihívást és áldozatot jelent. Mindenki igyekszik munkába állni és minél hamarabb előteremteni új otthona vételárát. A CSOK megléte komoly könnyebbséget jelent a gyermeket vállaló fiatalok számára. A gyermekvállalási hajlandóság hazánkban meglehetősen alacsony, mivel a fiatalok inkább a munkára, a karrierépítésre koncentrálnak, és nem gondolkodnak a gyermekvállaláson.

A CSOK ebben is ösztönző szerepet kap, hiszen a gyermekek száma után jelentős támogatásban lehet részük az igénylőknek. Új lakás vásárlás és építés esetén jelentős, akár 10 millió Ft vissza nem térítendő hozzájárulásban is részesülhetnek azok a családok, akik legalább három gyermeket nevelnek, illetve vállalják, hogy nevelni fognak.

A CSOK szabályai szerteágazóak, és egyértelműen vonatkoznak minden körülményre. A gyermekvállalástól a leendő lakás paraméteréig, illetve az igénylés egyéb feltételei is mind körülírottak, amelyeknek nehezen, de meg lehet felelni némi utánajárást és tanácsadást követően.

Hasonló bejegyzések

pénzügyi tippek

3 Egyszerű megtakarítási forma fiataloknak

A megtakarítás és a pénzügyi tervezés olyan készségek, amiket sohasem lehet túl korán elkezdeni fejleszteni. Fiatalon belevágni a megtakarásokba nemcsak előnyös, de kritikusan fontos lépés a pénzügyi biztonság felé vezető úton. Sokan azonban elakadnak abban, hogyan és hol kezdjék. Itt van 3 egyszerű, de hatékony megtakarítási forma, amik segítenek abban, hogy stabil alapokat rakj le […]

webáruház indítása

Tudtad? Ezen is múlhat egy sikeres webshop indítása!

Az elmúlt években az a tendencia tapasztalható, hogy már nemcsak a kereskedők nyitnak az online értékesítés felé, hanem a kereskedelmi tapasztalattal és előélettel nem rendelkező magánszemélyek és vállalkozások is. Ez nem baj, viszont fontos tisztában lenni azzal, hogy stratégia nélkül nem működik a webáruház, fel kell mérni a piac jellemzőit, a konkurenciát és a fogyasztói […]