A fokhagymás olivaolaj kétségtelenül egészséges

Fokhagymás olivaolaj

Számos olyan növényi eredetű konyhai alapanyag van, amelyek rendkívül egészségesek, de sajnos mégis kevesen élünk ezekkel. A fokhagymás olivaolaj egyike ezeknek. Mind a foghagymáról, mind pedig az olívabogyóból nyert olajról tudjuk, hogy rengeteg gyógyhatásuk van.

Köztudott, hogy a fokhagyma az antibakteriális és gombaellenes hatásának köszönhetően, segít a légúti megbetegedések kezelésében. Csökkenti a mellkasi fertőzéseket, emellett vérnyomáscsökkentőként is használható, és az immunrendszert is serkenti. Az olívaolaj jótékony hatással van a bőrre, a hajra, segíti az emésztést és bizonyos vitaminok felszívódását.

Ezeken kívül a vérnyomás, a cukorbetegség és a mellrák elleni küzdelemben is alkalmazható. Látható, hogy a fokhagymás olivaolaj olyan pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, amik a szervezet épségének megőrzését szolgálják, ezért megéri ilyennel sütni-főzni, hiszen a saját egészségünkről gondoskodhatunk. Ugyanakkor számos ételnek fenséges ízt kölcsönöz. Láthatjuk, hogy a fokhagymás olivaolaj hasznos, finom és még egészséges is.

Hasonló bejegyzések

ponte20 átmeneti cipő

Ponte20 átmeneti cipő a kényelmes viseletért

Itt a tavasz, amit már nagyon vártunk, hiszen ilyenkor letehetjük végre a vastag ruhákat, bakancsokat, csizmákat, és lényegesen több időt tölthetünk a szabadban. Ilyenkor a gyerekeknek mindig új lábbelit kell venni, mert a tavalyit már kinőtték. Remek választás a Ponte20 átmeneti cipő kislányoknak, kisfiúknak egyaránt, mivel könnyű, minőségi anyagból készül. Általában minden modell supinált kialakítású, […]

la roche posay lipikar syndet ap+

Remek választás a La Roche Posay Lipikar Syndet AP+

A nagyon érzékeny bőr kellemetlen tünetei különleges összetételű készítményekkel enyhíthetőek, tehát az érintettek jó választással tehetnek ellene. Például atópiára hajlamos felhámra a La Roche Posay Lipikar Syndet AP+ kíméletes krémtusfürdő az ideális. Csecsemőknek, gyermekeknek is jó, a szülők nyugodtan alkalmazhatják esetükben is. Azonnal segít megnyugtatni és táplálni a bőrt, azaz megszünteti a száraz, érzékeny bőr […]