A fokhagymás olivaolaj kétségtelenül egészséges
Számos olyan növényi eredetű konyhai alapanyag van, amelyek rendkívül egészségesek, de sajnos mégis kevesen élünk ezekkel. A fokhagymás olivaolaj egyike ezeknek. Mind a foghagymáról, mind pedig az olívabogyóból nyert olajról tudjuk, hogy rengeteg gyógyhatásuk van.
Köztudott, hogy a fokhagyma az antibakteriális és gombaellenes hatásának köszönhetően, segít a légúti megbetegedések kezelésében. Csökkenti a mellkasi fertőzéseket, emellett vérnyomáscsökkentőként is használható, és az immunrendszert is serkenti. Az olívaolaj jótékony hatással van a bőrre, a hajra, segíti az emésztést és bizonyos vitaminok felszívódását.
Ezeken kívül a vérnyomás, a cukorbetegség és a mellrák elleni küzdelemben is alkalmazható. Látható, hogy a fokhagymás olivaolaj olyan pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, amik a szervezet épségének megőrzését szolgálják, ezért megéri ilyennel sütni-főzni, hiszen a saját egészségünkről gondoskodhatunk. Ugyanakkor számos ételnek fenséges ízt kölcsönöz. Láthatjuk, hogy a fokhagymás olivaolaj hasznos, finom és még egészséges is.