Diabetikus liszt nemcsak cukorbetegeknek
Aki nem jártas a cukorbetegség témakörében, az furcsán nézhet, amikor azt hallja, hogy ezen problémával küszködők nem ehetnek kenyeret. Pontosabban magas szénhidrát tartalmú kenyeret, ugyanis ez az anyag ugyancsak glükózra bomlik le, így ez is súlyos tüneteket okozhat.
Azonban létezik többféle diabetikus liszt is, amelyekkel bizonyos eljárások révén, pékáru is süthető, így nem kell teljesen lemondani a kenyérevésről sem. Bár a ciroklisztből vagy hajdinából készült zsemle nem ugyanazt az élményt adja, mint egy fehér búzalisztes változat, de ha nagyon hiányzik ez az étel, akkor ilyenformán bizonyos fokig pótolható.
Ráadásul, a diabetikus liszt különféle változatai nagyon egészségesek és jótékony hatással vannak a szervezetre, így érdemes velük megbarátkozni és akár süteményeket, pudingokat vagy tejbegríz, tejberizs utánzatokat elkészíteni. Ugyanakkor, a diabetikus liszt fogyókúra idején is jó szolgálatot tehet, így nemcsak cukorbetegek számára jelent megoldást, hanem azoknak is, aki súlytöbblettel rendelkezik vagy szeretné formába hozni magát.