Diabetikus liszt nemcsak cukorbetegeknek

Diabetikus liszt
Diabetikus liszt

Aki nem jártas a cukorbetegség témakörében, az furcsán nézhet, amikor azt hallja, hogy ezen problémával küszködők nem ehetnek kenyeret. Pontosabban magas szénhidrát tartalmú kenyeret, ugyanis ez az anyag ugyancsak glükózra bomlik le, így ez is súlyos tüneteket okozhat.

Azonban létezik többféle diabetikus liszt is, amelyekkel bizonyos eljárások révén, pékáru is süthető, így nem kell teljesen lemondani a kenyérevésről sem. Bár a ciroklisztből vagy hajdinából készült zsemle nem ugyanazt az élményt adja, mint egy fehér búzalisztes változat, de ha nagyon hiányzik ez az étel, akkor ilyenformán bizonyos fokig pótolható.

Ráadásul, a diabetikus liszt különféle változatai nagyon egészségesek és jótékony hatással vannak a szervezetre, így érdemes velük megbarátkozni és akár süteményeket, pudingokat vagy tejbegríz, tejberizs utánzatokat elkészíteni. Ugyanakkor, a diabetikus liszt fogyókúra idején is jó szolgálatot tehet, így nemcsak cukorbetegek számára jelent megoldást, hanem azoknak is, aki súlytöbblettel rendelkezik vagy szeretné formába hozni magát.

Hasonló bejegyzések

ponte20 átmeneti cipő

Ponte20 átmeneti cipő a kényelmes viseletért

Itt a tavasz, amit már nagyon vártunk, hiszen ilyenkor letehetjük végre a vastag ruhákat, bakancsokat, csizmákat, és lényegesen több időt tölthetünk a szabadban. Ilyenkor a gyerekeknek mindig új lábbelit kell venni, mert a tavalyit már kinőtték. Remek választás a Ponte20 átmeneti cipő kislányoknak, kisfiúknak egyaránt, mivel könnyű, minőségi anyagból készül. Általában minden modell supinált kialakítású, […]

la roche posay lipikar syndet ap+

Remek választás a La Roche Posay Lipikar Syndet AP+

A nagyon érzékeny bőr kellemetlen tünetei különleges összetételű készítményekkel enyhíthetőek, tehát az érintettek jó választással tehetnek ellene. Például atópiára hajlamos felhámra a La Roche Posay Lipikar Syndet AP+ kíméletes krémtusfürdő az ideális. Csecsemőknek, gyermekeknek is jó, a szülők nyugodtan alkalmazhatják esetükben is. Azonnal segít megnyugtatni és táplálni a bőrt, azaz megszünteti a száraz, érzékeny bőr […]