Ezért hasznos a supinált cipő

Supinált cipő
Supinált cipő

A gyerekek csontozata az első években még igen képlékeny, ezért minden rendellenes hatás torzulásokat idézhet elő. A kényelmetlen lábbelik is növelhetik a deformitások kialakulását, ezért nagyon fontos odafigyelni arra, milyen cipőt vásárolunk a kicsiknek, főleg abban az időszakban, amikor járni tanulnak.

A supinált cipő megfelelő választás lehet, hiszen ezek a lábbelik éppen úgy lettek kialakítva, hogy elősegítsék a csontok megfelelő elhelyezkedését és a helyes testtartás kialakítását.

A láb egyes csontjai ugyanis csak azután foglalják el a végleges helyüket, hogy a gyerkőc elkezd járni. Ilyenkor alakul ki a talpboltozat és ilyenkor találják meg végleges helyüket egyes sarokcsontok, valamint a bokaízületek.

Nagyon fontos, hogy a lábbeli ne befolyásolja ezt a folyamatot rossz irányba. A supinált cipő döntött sarka és megerősített kérge segíti a csontok elhelyezkedését és a talpboltozat ívének a kialakulását is, így elkerülhetőek az olyan rendellenességek, mint a lúdtalp, az X láb, illetve a bokasüllyedés.

Hasonló bejegyzések

ponte20 átmeneti cipő

Ponte20 átmeneti cipő a kényelmes viseletért

Itt a tavasz, amit már nagyon vártunk, hiszen ilyenkor letehetjük végre a vastag ruhákat, bakancsokat, csizmákat, és lényegesen több időt tölthetünk a szabadban. Ilyenkor a gyerekeknek mindig új lábbelit kell venni, mert a tavalyit már kinőtték. Remek választás a Ponte20 átmeneti cipő kislányoknak, kisfiúknak egyaránt, mivel könnyű, minőségi anyagból készül. Általában minden modell supinált kialakítású, […]

la roche posay lipikar syndet ap+

Remek választás a La Roche Posay Lipikar Syndet AP+

A nagyon érzékeny bőr kellemetlen tünetei különleges összetételű készítményekkel enyhíthetőek, tehát az érintettek jó választással tehetnek ellene. Például atópiára hajlamos felhámra a La Roche Posay Lipikar Syndet AP+ kíméletes krémtusfürdő az ideális. Csecsemőknek, gyermekeknek is jó, a szülők nyugodtan alkalmazhatják esetükben is. Azonnal segít megnyugtatni és táplálni a bőrt, azaz megszünteti a száraz, érzékeny bőr […]