Hatékony megoldás az izomgörcs ellen

Izomgörcs ellen
Izomgörcs ellen

Az erőltetett munka végeredménye, hogy könnyen kialakul egy húzódás, ami kimondottan sokáig eltart. Ugyanakkor nincs szükség egyáltalán megterhelő mozgásra, mert gyakran elég lehet egy hirtelen mozdulat, hogy valamelyik helyi ideg becsípődjön és máris kész a baj. Amennyiben idővel tompulnak a fájdalmak, akkor szerencsénk van, de ha nem így történik, bizony tenni kell valamit az izomgörcs ellen.

Van egy nagyon egyszerű módszer, amire lehet, hogy elsőre nem is gondolnánk. Ez nem más, mint a népszerű chiliben található hatóanyag. A kapszaicin kiválóan küzd az izomgörcs ellen, amint rákerült az érzékeny felületre. Serkenti az érintett rész vérellátását, ezzel előidézi a letapadt izmok fellazulását és a görcsök lazulásában is szerepet játszik.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy csak olyan területeken alkalmazzuk, ahol már régebb óta fennáll a probléma. Az friss sérülések esetén ellentétes hatást válthat ki, így ezek ellen nem alkalmazható. Lehetséges egyszerűen és gyorsan tennünk az izomgörcs ellen, ezért ne várjunk, hanem cselekedjünk!

Hasonló bejegyzések

pénzügyi tippek

3 Egyszerű megtakarítási forma fiataloknak

A megtakarítás és a pénzügyi tervezés olyan készségek, amiket sohasem lehet túl korán elkezdeni fejleszteni. Fiatalon belevágni a megtakarásokba nemcsak előnyös, de kritikusan fontos lépés a pénzügyi biztonság felé vezető úton. Sokan azonban elakadnak abban, hogyan és hol kezdjék. Itt van 3 egyszerű, de hatékony megtakarítási forma, amik segítenek abban, hogy stabil alapokat rakj le […]

webáruház indítása

Tudtad? Ezen is múlhat egy sikeres webshop indítása!

Az elmúlt években az a tendencia tapasztalható, hogy már nemcsak a kereskedők nyitnak az online értékesítés felé, hanem a kereskedelmi tapasztalattal és előélettel nem rendelkező magánszemélyek és vállalkozások is. Ez nem baj, viszont fontos tisztában lenni azzal, hogy stratégia nélkül nem működik a webáruház, fel kell mérni a piac jellemzőit, a konkurenciát és a fogyasztói […]