hasplasztika

Kinek javasolt a hasplasztika? Egy népszerű sebész tájékoztatója

A terhességet, szülést követően gyakran alakul ki megereszkedett has, főképpen a vékonyabb kötőszövettel rendelkező nők esetében, tehát nem tud visszaállni az eredeti állapot. Dr. Falus György hasplasztika sebész szerint ilyen esetben is segíthet a műtét. Újra feszessé tehető a has tájékán megnyúlt bőr, ráadásul császármetszéses szülés után a metszés hegét kivágva, a hasplasztika nem jelent újabb heget.

A fogyási vagy terhességi csíkok (striák) egy része szintén eltávolítható a hasplasztika műtét során, de vannak esetek, amikor az egész elváltozás megszüntethető. A hasplasztikai beavatkozás több esetben is javasolt.

Ha a bőr meglazult és veszített a feszességéből, amikor fogyást követően nem képes visszahúzódni a megnyúlt bőr, valamint kötényhas esetén kifejezetten ajánlott elvégeztetni ezt az operációt. Tehát nem muszáj úgy élnünk, hogy elégedetlenek vagyunk a testünkkel vagy a fogyással csak féleredményt érünk el, hiszen, ha ott marad a megnyúlt bőr a hasunkon, az minden, csak nem szép.

A hasplasztika műtét típusai

Az eredeti műtéthez viszonyítva, egy kisebb beavatkozás a mini hasplasztika, ami kisebb mértékű megereszkedés esetén ajánlott. A mini hasplasztika beavatkozás során a köldök alatti terület megfeszítése történik. Aztán ott van a normál hasplasztika, aminek során eltávolításra kerül a lógó bőrfelesleg és ezzel együtt a bőr alatti zsír.

Ennél a típusú beavatkozásnál a legtöbbször szükséges a köldök áthelyezése is, ami egy újabb heget okoz a köldök körül. Maga a műtéti metszés rejtett helyen történik, a bikini vonalban, az alhas területén. Azonban vannak olyan esetek is, amikor jelentősebb zsírlerakódások keletkeznek és a páciens szeretné műtéti úton eltávolíttatni.

A zsírleszívással kombinált hasplasztika esetén, a szakorvos fogyókúrát javasol a páciensnek, mert ezzel jelentősen javítható a műtét eredményessége. Bizonyos esetekben a hasplasztika során végzett zsírleszívással is kisimítható, eltüntethető a has területén lévő zsírtöbblet. Egyik sem kellemes, de megéri elvégeztetni a beavatkozást.

Mennyi a hasplasztika utáni regenerálódás ideje?

Nos, arra számítani kell, hogy a beavatkozást követően 3-4 napig otthoni pihenés javasolt a páciensnek. További 4 napig egyáltalán nem érheti víz a sebet, kizárólag az 5-ik naptól kezdve lehet zuhanyozni. Célszerű azt is figyelembe venni, hogy a műtéti terület áztatása, vagyis 5 percnél tovább vízben tartása tilos, legkevesebb 1 hónapig.

A megfelelő regenerálódás és a tartósabb eredmény érdekében, a hasplasztikai operációt követő 4-6 hétig egy speciális haskötőt, kompressziós ruhát kell hordani. Mindezeket betartva, foglalkozástól függően, a műtét után akár 1 hét elteltével már a páciens visszatérhet a munkába, folytathatja megszokott életvitelét.

1-2 hétig még tilos autót vezetnie a beavatkozást követően és további 4 hétig tartózkodnia szükséges az erősebb terheléstől, sportolástól. Félévig a heget nem érheti napfény, illetve UV-fény sem, mivel a metszés helyének napoztatása a heg deformálódásával járhat. Ha ezeket betartjuk, akkor nem lesz semmilyen komplikáció.

Hasonló bejegyzések

ötlet szabadalmaztatása

Miért és miként történik egy ötlet szabadalmaztatása?

Egy ötlet szabadalmaztatása alapvető lépés minden találmány piacra vitelében, mivel megvédi az innovációt és biztosítja a találmány jogi védelmét. A szabadalmaztatási folyamat összetett, de egy szabadalmi ügyvivő segítségével minden lépés gördülékenyen és hatékonyan végezhető el. Emellett, a szakértő tanácsot adhat arra vonatkozóan, hogy a szabadalmon kívül más jogi védelem, például a formatervezési mintaoltalom megfelelőbb lehet […]

pénzügyi tippek

3 Egyszerű megtakarítási forma fiataloknak

A megtakarítás és a pénzügyi tervezés olyan készségek, amiket sohasem lehet túl korán elkezdeni fejleszteni. Fiatalon belevágni a megtakarásokba nemcsak előnyös, de kritikusan fontos lépés a pénzügyi biztonság felé vezető úton. Sokan azonban elakadnak abban, hogyan és hol kezdjék. Itt van 3 egyszerű, de hatékony megtakarítási forma, amik segítenek abban, hogy stabil alapokat rakj le […]