Mandulaliszt szószokhoz, mártásokhoz
A gluténérzékenyek és a vegánok ma már minden olyan készítményt, alapanyagot megvehetnek, ami tökéletesen illik az étrendjükbe. Remek alternatívája a magas szénhidráttartalmú búzalisztnek a gluténmentes, természetes módon vegán mandulaliszt, ami válogatott, blansírozott mandulából készül.
Jelentős mennyiségű rostot tartalmaz, aminek köszönhetően, felszívja a folyadékot, ezért kiváló mártások készíthetőek a felhasználásával. Továbbá, optimális kötőanyag a mandulaliszt, ezért könnyen sűríthetünk vele főzelékeket. Karakteres, aromás íze jól illik a müzlikhez, gyümölcsturmixokhoz. Előnyei hasznosíthatóak főételek, pékáruk, desszertek elkészítése során.
Egzotikus ízvilága nagyon hamar megszerethető, így villámgyorsan beépíthető a mindennapok étkezéseibe. Bár a gluténmentes lisztekre általában jellemző, hogy viszonylag nehéz velük bánni, nem úgy viselkednek, mint a tradicionális változatok, a mandulaliszt könnyen kiismerhető, kezelhető és rendkívül ízletes fogások állíthatóak elő a felhasználásával.