matrac választás

Matrac keménységi fokozatok – Melyik való neked?

Időnként célszerű felújítani a hálószobát, ami általában egy új ágy vagy matrac beszerzésével történik. A keménység kifejezetten fontos szempont az ágybetét kiválasztásánál, hiszen mindig a test súlyának megfelelően kell dönteni. Ezt mindig vedd figyelembe matrac választásnál! Például nagyobb súlyok esetében keményebb matrac ajánlott, az alacsonyabb keménységű változatok a kisebb súllyal rendelkező személyeknek ideálisak.

Többféle ágybetét közül dönthetünk manapság, köszönhetően az üzletekben található nagy választéknak. A táskarugós matrac, vagyis a zsákrugós esetében a rugók külön-külön, kis zsákokba vannak csomagolva, így egymástól függetlenül tudnak mozogni, egyenletesen elosztva a testsúlyt.

Amikor a matracra fekszünk, akkor csak azok a rugók nyomódnak össze, amikre a nyomás nehezedik. Nagyobb méretű ágybetéteknél ez nagyon fontos, mert így a partnerünk nem fogja érzékelni a mozgásunkból eredő kellemetlenségeket, így mindketten nyugodtan tudunk pihenni. Táskarugós matrac kapható kemény és félkemény változatban is.

DHT rugós matrac bemutatása

Ha online szeretnéd kiválasztani és megrendelni a számotokra megfelelő matracot, akkor érdemes felkeresned a yatasbedding.hu webáruházat. A termékpalettán sokféle ágybetét található, közöttük kapott helyet a DHT rugós matrac is. Ez a rugórendszer a Yatas Bedding 30 éves rugógyártási tapasztalatának a szabadalma. Ennél az ágybetétnél duplán edzett rugók biztosítják a kényelmet és a tartósságot.

Nemzetközi teszteken kitűnő eredményeket értek el. A duplán edzett rugók hozzájárulnak ahhoz, hogy a matrac erős és tartós legyen, jobban ellen tudjon állni a napi használat során keletkező terhelésnek. Ugyanakkor nem szabad azt gondolnod, hogy ez a rugótechnológia azt jelenti minden DHT rugós matrac kemény, mert a gyártás során a rugók tetejére kerülhet hideg- és memóriahab is.

Ily módon, a DHT rugók biztosítják a gerincnek a kellő alátámasztást, a komfortérzetet pedig a puhább habréteg növeli. A DHT kemény matracok 3, a félkeménynek pedig egyetlen típusa kapható a webshopban.

Egyéb matracok is vannak a palettán

Sokan választják a habszivacs matracot, aminek az a nagy előnye, hogy képes a mozgás által keletkező lökéshullámokat elnyelni. Kimondottan olyan személyeknek ajánlott ez az ágybetét, akik sokat forgolódnak alvás közben és csak nehezen találják meg a nekik legjobb fekvési pozíciót. Egyes modellek mindkét oldala használható, így amíg az egyik oldal pihen és visszanyeri az alakját, addig a másikon kényelmesen lehet pihenni.

A forgatással megnövelhető a matrac élettartama. A habszivacs matracokat több réteg, különböző hab alkotja. Ezek között szerepel a hideghab, a memóriahab és a latex. A hibrid matrac a tökéletes alvás megtestesítője. Ez a legújabb innovációkat és fejlesztéseket kínálja az alvás minőségének javítására.

A termékek ötvözik a különböző professzionális anyagokat és technológiákat, így a felhasználóknak egyedi és testreszabott élményt nyújtanak. A webáruház kínálatában szerepel például a King Master matrac, 10 000 darab intelligens rugóval és kézzel varrott szövettel.

Hasonló bejegyzések

bojlis talicska

A bojlis talicska nélkülözhetetlen társ

A horgász láda és a bojlis talicska a modern horgászatnak meghatározó elemei, különösen, amikor a felszerelés szállítása szóba kerül. A horgászat nem csupán a természet és a nyugalom élvezetét kínálja, hanem komoly logisztikai kihívást is jelenthet, főleg, amikor szeretnénk minden szükséges felszerelésünket magunkkal vinni a kedvenc helyünkre. A fáradságos cipekedésnek, a többszöri fordulásnak egyszer és […]

Harmonika ajtó

Harmonika ajtó beszerelése – Házilag is megoldható?

A belsőépítészet világában egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a harmonika ajtók, amik nemcsak praktikusak, hanem stílusosak is. Ezek a térelválasztók kiválóan alkalmasak kisebb helyiségek vagy nagyobb terek megosztására, miközben helytakarékos megoldást kínálnak. De vajon házilag is megoldható a harmonika ajtó beszerelése? A válasz igen, azonban van néhány fontos tényező, amit figyelembe kell venned! Fontos szempontok a […]