pajzsmirigy

Mi állhat a pajzsmirigy betegségek hátterében?

pajzsmirigy
pajzsmirigy
Ha nem működik jól a hormonháztartásunk, az sajnos hatással van az egész szervezetünkre. Éppen ezért érdemes odafigyelni minden apró jelzésre és ha valami nem működik jól, akkor annak utána kell járni. Az immunrendszerről sem szabad megfeledkezni, hiszen a pajzsmirigy betegségek többségénél szintén felelős lehet azért, hogy kialakulnak. Az immunrendszer hatékonysága nagyban függ az emésztőrendszertől. Itt szóba kerül az is, hogy mit eszünk és iszunk, hiszen a pajzsmirigy alul- vagy túlműködéshez köze van.

Egy egyszerű megfázás esetén parancsot ad a szervezetnek, hogy erősítse az immunrendszer. Stressz-helyzetben ugyancsak a pajzsmirigy szabályozza az anyagcserét, hogy újra harmóniát tudjon teremteni a szervezetben. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül a szervezetünk apró jeleit. Ezek közül meg kell említeni a hízást, gyakori székrekedést, száraz bőrt, pesszimista hangulatot és az izomfájdalmakat. Ha ezekkel szembesülünk, akkor nagy a valószínűsége, hogy a pajzsmirigy túlműködik. A tüneteket viszont nagyon jól lehet kezelni az életmódváltással.

Hasonló bejegyzések

Aviva torna tanfolyam

A 3 legjobb online torna tanfolyam Magyarországon

A női szervezet és a termékenység, valamint a hormonháztartás egyensúlyának megteremtése bizonyos mozgásrendszer, gyakorlatsor rendszeres végzésével elérhető. Az Aviva Gyakorló Órák és az Ovulációs Gyakorlatsor Tanfolyam is a kidolgozott mozdulatsor részét képezik, amit gyakorlott Aviva oktató segítségével van mód elsajátítani. A következő pedig a Változásműhely Aviva torna tanfolyama. Az 4 órás, intenzív tanfolyam során a […]

mandulaliszt

Mandulaliszt szószokhoz, mártásokhoz

A gluténérzékenyek és a vegánok ma már minden olyan készítményt, alapanyagot megvehetnek, ami tökéletesen illik az étrendjükbe. Remek alternatívája a magas szénhidráttartalmú búzalisztnek a gluténmentes, természetes módon vegán mandulaliszt, ami válogatott, blansírozott mandulából készül.