Miért okos dolog bevenni a csicseriborsót az étrendünkbe?
Ha szeretnénk a vegetáriánus életmódot választani magunknak, érdemes körülnéznünk a természet adta lehetőségek palettáján. A csicseriborsó tökéletes eszköz arra, hogy fontos vitaminokat és ásványi anyagokat beépíthessünk a mindennapi étrendünkbe. Egyrészt nagyon finom, és könnyű nassolnivalóként is jól teljesít, de manapság már a főzésben is megállja a helyét.
A rendszeresen húst fogyasztók szívébe is belopta magát ez a parányi, sárga kis növény. Főzés előtt érdemes beáztatni 8-10 órára, így célszerű eldönteni időben, hogy mikor szeretnénk csicseriborsót enni, és előtte egy estével, lefekvés előtt beáztatni a bogyókat langyos vízben. Készíthetünk belőle humuszt, és kenjük friss kenyérre a krémet, vagy falafelt is, azaz vegafasírtot.
A csicseriborsó egyébként a sportolók kedvence, hiszen a rost- és fehérjetartalma igen magas. A diabéteszben szenvedők is fogyaszthatják, mivel lecsökkenti a vércukorszintet. A legokosabb dolog, ha főétkezések után ropogtatnak belőle. Kedveltessük meg gyermekeinkkel, ismertessük meg szüleinkkel, nagyszüleinkkel, és élvezzük az életet, hiszen az egészség a legnagyobb kincs!