Mit is jelent a rögzítéstechnika?

Rögzítéstechnika az alpinizmusban

Vannak olyan érdekes fogalmak, amelyekkel az ember már biztosan találkozott, ám mégse tudta, hogy hogyan is hívják azt. Pontosan ilyen a rögzítéstechnika is. Ez az a tudomány, amelyik nagyon elterjedt, napi szinten alkalmazott, nem csupán a szakemberek által, ugyanis ezzel mindenki találkozott már, akinek van egy háza vagy nyaralója.

A rögzítéstechnika egyik része például az a feladat, amikor a tulajdonos, szakember egy képnek, órának, fogasnak csavart rögzített a falba, felerősítette a szappantartót vagy a törülközőtartót. Ide sorolható a fűtőtest, bojler csavarjainak a rögzítése is. Elméletben ugye a rögzítéstechnika egyszerűnek tűnik, hiszen a cél mindig ugyanaz.

Azonban a megoldások igen sokszínűek lehetnek. Ez szerves része például a hegymászásnak és ipari alpinizmusnak is, ahol is a munkálatok elvégzésének biztonságát teremti ez meg. A szakinak az optimális rögzítési mód kiválasztásakor mérlegelnie kell, hogy hova is rögzít, mekkora, és milyen irányú a terheléssel kell számolni és melyek azok a kellékek, amelyek részt vesznek mindebben.

Hasonló bejegyzések

ponte20 átmeneti cipő

Ponte20 átmeneti cipő a kényelmes viseletért

Itt a tavasz, amit már nagyon vártunk, hiszen ilyenkor letehetjük végre a vastag ruhákat, bakancsokat, csizmákat, és lényegesen több időt tölthetünk a szabadban. Ilyenkor a gyerekeknek mindig új lábbelit kell venni, mert a tavalyit már kinőtték. Remek választás a Ponte20 átmeneti cipő kislányoknak, kisfiúknak egyaránt, mivel könnyű, minőségi anyagból készül. Általában minden modell supinált kialakítású, […]

la roche posay lipikar syndet ap+

Remek választás a La Roche Posay Lipikar Syndet AP+

A nagyon érzékeny bőr kellemetlen tünetei különleges összetételű készítményekkel enyhíthetőek, tehát az érintettek jó választással tehetnek ellene. Például atópiára hajlamos felhámra a La Roche Posay Lipikar Syndet AP+ kíméletes krémtusfürdő az ideális. Csecsemőknek, gyermekeknek is jó, a szülők nyugodtan alkalmazhatják esetükben is. Azonnal segít megnyugtatni és táplálni a bőrt, azaz megszünteti a száraz, érzékeny bőr […]