Mit tehetünk a PMS szindróma ellen?

PMS szindróma

A menstruáció sok kellemetlenséggel jár együtt. Ezeket pedig csak tetőzi, ha még a PMS szindróma tünetei is jelentkeznek. Azonban nem kell kétségbe esni, mert az a bizonyos pár nap és PMS szindróma szimptómái is elviselhetőbbé tehetőek. Például bármennyire is furcsának hangzik, a sport rengeteget segíthet ezekben az időszakokban.

Sokan éppen ilyenkor hagynak fel a napi rutinjukkal, de pontosan a ciklus ideje és az azt megelőző egy-két hét, amikor érdemes erőt venni magunkon és mozogni valamit. Továbbá, a PMS szindróma ellen az étkezéssel is sokat tehetünk, amennyiben kerüljük a túlzott koffein, szénhidrát, zsír és só fogyasztását.

Igaz, hogy az egyik tünet éppen a falási rohamok jelentkezése, de ha sikerül ellenállni ezeknek az ételeknek és valami egészségesebb alternatíva mellett tesszük le a voksunkat, akkor sokat tehetünk a jobb közérzet érdekében. Továbbá, érdemes B6-vitamint, magnéziumot, D-vitamint és BCAA aminosavakat fogyasztani, mert ezek is jelentősen segítenek a PMS szindróma leküzdésében.

Hasonló bejegyzések

Dr. Szabó Antal látásjavítás

A látásvizsgálat menete: mire számíthatok?

Sokan nem tudják, hogy mire számítsanak, amikor időpontot kérnek egy szemészhez, különösen, ha még soha nem voltak átfogó szemészeti vizsgálaton, vagy ha sok év telt el az utolsó vizsgálat óta. Ha Te is ebben a cipőben jársz, ne aggódj, mi itt vagyunk, hogy segítsünk megérteni az átfogó látásvizsgálat minden egyes mozzanatát. Mit tehetsz még? Dr. […]

Lézeres szemműtét

Lézeres szemműtét árak összehasonlítása Budapesten

Többféle lézeres szemműtét érhető el ma Magyarországon, amelyek segítségével a páciensek visszakaphatják az éleslátásukat. Természetes, hogy minden eljárásnak megvan a maga ára a magánorvosi intézményekben és ezek az összegek különbözőek. Egy lézeres szemműtét ára Budapesten (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14.) a kezelés típusától is függ. Például a Budai Szemészeti Központban választani […]