szabadalom

Segítség a szabadalom útvesztőjében való eligazodáshoz

Bizonyos jogok jelentősen növelhetik egy vállalkozás értékét, mivel akadályt jelenthetnek a hasonló technológiákat vagy márkajelzéseket használni kívánó versenytársaknak. Emellett önmagukban is jövedelmet biztosíthatnak, ha a jogokat másoknak licencbe adják. E jogok megszerzése és kezelése azonban nem mindig egyszerű, ezért egy, a szabadalom terén jártas ügyvivő segíthet a vállalkozásoknak az értékes eszközök megszerzésében.

Ha Ön egy találmánnyal állt elő és olyan termékeket vagy szolgáltatásokat kíván piacra dobni, amelyek ezt a találmányt használják, akkor a szabadalom iránti igény elengedhetetlen. Bizonyára tisztában van azzal, hogy szinte lehetetlen szabadalmat szerezni, ha a találmányt a bejelentés előtt a nyilvánosságnak is hozzáférhetővé tették, például eladták.

A szabadalmi ügyvivővel a korai szakaszban folytatott megbeszélés azonban, minden ezzel a témával kapcsolatban felmerülő kérdésre választ ad. A szabadalom terén jártas ügyvivő tanácsolhatja azt is, hogy más jogok, például formatervezési minta oltalmi jogok megfelelőbbek lehetnek.

Hasonló bejegyzések

Euro Travel utazási iroda

A legszebb törökországi látnivalók – Ezeket ne hagyd ki nyaralásod alatt!

Törökország bővelkedik a történelmi, kulturális és természeti kincsekben. Ha még nem tudod, hogy milyen helyeket lenne érdemes meglátogatni egy nyaralás alkalmával, akkor itt van egy lista a legszebb törökországi nevezetességekről. Nem véletlen emeli ki ezeket a törökországi látnivalókat az Euro Travel utazási iroda. Isztambul egyik ikonikus épülete, a Kék mecset, a város szívében található. A […]

riasztó rendszer telepítés

Hogyan zajlik a riasztó rendszer telepítés?

A biztonság napjainkban egyre fontosabb szempont, legyen szó lakóhelyről vagy munkahelyről. Ha riasztó rendszer telepítés mellett dönt, akkor jelentősen növelheti az ingatlan védelmét. A folyamat első lépése a tervezés, aminek során a szakemberek átvizsgálják a helyszínt annak érdekében, hogy meghatározzák azokat a pontokat, ahol a legelőnyösebb elhelyezni az érzékelőket és a felvevőket.