szabadalom

Segítség a szabadalom útvesztőjében való eligazodáshoz

Bizonyos jogok jelentősen növelhetik egy vállalkozás értékét, mivel akadályt jelenthetnek a hasonló technológiákat vagy márkajelzéseket használni kívánó versenytársaknak. Emellett önmagukban is jövedelmet biztosíthatnak, ha a jogokat másoknak licencbe adják. E jogok megszerzése és kezelése azonban nem mindig egyszerű, ezért egy, a szabadalom terén jártas ügyvivő segíthet a vállalkozásoknak az értékes eszközök megszerzésében.

Ha Ön egy találmánnyal állt elő és olyan termékeket vagy szolgáltatásokat kíván piacra dobni, amelyek ezt a találmányt használják, akkor a szabadalom iránti igény elengedhetetlen. Bizonyára tisztában van azzal, hogy szinte lehetetlen szabadalmat szerezni, ha a találmányt a bejelentés előtt a nyilvánosságnak is hozzáférhetővé tették, például eladták.

A szabadalmi ügyvivővel a korai szakaszban folytatott megbeszélés azonban, minden ezzel a témával kapcsolatban felmerülő kérdésre választ ad. A szabadalom terén jártas ügyvivő tanácsolhatja azt is, hogy más jogok, például formatervezési minta oltalmi jogok megfelelőbbek lehetnek.

Hasonló bejegyzések

lakásbiztosítás

3 ok, amiért érdemes lakásbiztosítást kötnöd!

Egy saját tulajdonú ház vagy lakás nagyon nagy értéket képvisel, sokan hosszú évekig, évtizedekig fizetik a megvásárlására felvett bankkölcsön részleteit. Nyilvánvaló, hogy egy nagyobb káresemény alkalmával nem igazán tudnánk finanszírozni a helyreállítási költségeket, viszont, ha rendelkezünk lakásbiztosítással, akkor a társaság megtéríti a kárunkat. A lakásbiztosításokról bővebben ITT olvashatsz. A biztoshely.hu weboldalon megtudhatod, hogy a magyarországi […]

POS terminál

Mennyi egy POS terminál havi díja? – Így válaszd ki a megfelelő szolgáltatót!

A bankkártya, más néven POS (Point of Sale) terminál használata kulcsfontosságú bármely kiskereskedelmi vagy vendéglátó ipari vállalkozás részére, amelyik fizikai helyszínen fogad bankkártyás fizetéseket. Ezek a terminálok lehetővé teszik a gyors és biztonságos tranzakciókat, javítva ezzel az ügyfélélményt és növelve a vállalkozás hatékonyságát. Azonban, mielőtt beruháznál egy POS terminálba, fontos tudnod, milyen költségekkel jár a […]