Séf kés a különféle feladatakhoz
Talán ez az eszköz a leginkább nélkülözhetetlen minden profi szakácsnak. A séf kés segít elvégezni az összes szükséges kulináris munkát, beleértve az ételek felvágását, szétosztását és tisztítását. Ezeket gyakran használják a vendéglátóhelyeken, mivel különösen sokoldalúak és könnyű a használatuk. Ennek ellenére, az ilyen konyhai kiegészítőket a gasztronómia világát még csak éppen felfedezők is vásárolják, akik hangsúlyozni szeretnék a rendkívüli képességeiket az ízletes ételek elkészítésénél. Egy komoly konyhában jellemzően legalább 3 kés van.
Ezek egyike szakácskés, ahogy maguk a szakácsok hívják, séf kés. A konyhafőnökök ezzel végzik el az itt folyó munkálatok oroszlánrészét. A hivatásos szakácsok saját maguk választják ki ezt az eszközt, hogy ezt követően könnyű és kényelmes legyen vele dolgozni. Általában keményfém ötvözetekből készülnek, nehéz fogantyúval és éles pengével. A hosszának és vastagságának illeszkednie kell a mesterhez és megfelelnie a követelményeinek. A professzionális kések alapos ápolást is igényelnek.…