makréla

Vitaminban gazdag makréla

A fehérjében és Omega-3 zsírsavban gazdag halételek egészségvédő hatása széles körben ismert, mégis vannak, akik tartózkodnak az ilyen alapanyagú fogásoktól, mégpedig azért, mert nem szeretik a tengeri élőlények húsának jellegzetes ízét.

Ha ez a halfogyasztás egyetlen akadálya, akkor a végső döntés meghozatala előtt, mindenképpen megkóstolandó a lágyabb aromájú makréla, ami egyébként a tonhalnál is magasabb zsírtartalommal rendelkezik, tehát egyértelműen szervezetbarát eledel.

De nem ez az egyetlen fontos összetevő, ami ennek a nagyméretű halnak a húsában megtalálható. A makréla B12- és D-vitamin forrásként is ideális választás, emellett olyan nélkülözhetetlen ásványi anyagokat is tartalmaz, mint a magnézium, a vas, a foszfor, illetve a folsav és ezzel a lista korántsem teljes.

Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a makréla fogyasztásával csökken a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint a gyermek- és időskori cukorbetegség kialakulásának kockázata, ugyanakkor az Omega-3 zsírsavaknak köszönhetően, az Alzheimer-kór is nagy eséllyel kivédhető.

Hasonló bejegyzések

Harmonika ajtó

Harmonika ajtó beszerelése – Házilag is megoldható?

A belsőépítészet világában egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a harmonika ajtók, amik nemcsak praktikusak, hanem stílusosak is. Ezek a térelválasztók kiválóan alkalmasak kisebb helyiségek vagy nagyobb terek megosztására, miközben helytakarékos megoldást kínálnak. De vajon házilag is megoldható a harmonika ajtó beszerelése? A válasz igen, azonban van néhány fontos tényező, amit figyelembe kell venned! Fontos szempontok a […]

S24 Ultra tok

S24 Ultra tok – A legjobb védelem okostelefonod számára

A S24 Ultra tok nem csupán egy kiegészítő, hanem a mindennapi használat során elengedhetetlen védelmi eszköz. Azok számára, akik értékelik készülékük megjelenését és biztonságát egyaránt, a Samsung tokok széles választéka kínál megoldást. A design és funkcionalitás tökéletes ötvözetét nyújtva, ezek a tokok megóvják a telefonokat a külső sérülésektől, mint például karcolásoktól, ütődésektől és esésektől. A […]