geotextíliák

A talajfedés mesterei a geotextíliák

Kertrendezés, annak fenntartásakor gyakran okoznak kihívást a gyomok. Voltaképpen olyan növényekről van szó, amelyek éppen nincsenek a megfelelő helyen, legalábbis a mi szempontunkból. A kapa, ásó és egyéb mechanikai szerszámok helyett, sokkal jobb a geotextíliák alkalmazása a probléma megszüntetésére. A talajtakarásnak ez roppant egyszerű módja.

A speciális 50g/m2 sűrűségű szövet teljesen UV stabil anyagból készül, általában fekete színben. Célja, hogy optimális mikroklímát hozzon létre a növényeknek. A geotextíliák gátolják a gyomok felnövekedését, de közben áteresztik a levegőt és nedvességet. Vékony és egyben kíméletes fedést nyújtanak, ami alatt az élet folyhat tovább.

Nincs más teendő, mint az előkészített felületre leteríteni, helyenként kilyukasztani, majd oda berakható a palánta. Zöldségek termesztésénél, de virágoskertek kialakításánál ugyanúgy hasznosak a különféle méretekben kapható geotextíliák. Gyakorta kapnak helyet tavak vízzáró nejlonbélése alatt, hogy megelőzzék a fóliák sérülését az egyenetlen talajon.

Hasonló bejegyzések

matrac választás

Matrac keménységi fokozatok – Melyik való neked?

Időnként célszerű felújítani a hálószobát, ami általában egy új ágy vagy matrac beszerzésével történik. A keménység kifejezetten fontos szempont az ágybetét kiválasztásánál, hiszen mindig a test súlyának megfelelően kell dönteni. Ezt mindig vedd figyelembe matrac választásnál! Például nagyobb súlyok esetében keményebb matrac ajánlott, az alacsonyabb keménységű változatok a kisebb súllyal rendelkező személyeknek ideálisak. Többféle ágybetét […]

bojlis talicska

A bojlis talicska nélkülözhetetlen társ

A horgász láda és a bojlis talicska a modern horgászatnak meghatározó elemei, különösen, amikor a felszerelés szállítása szóba kerül. A horgászat nem csupán a természet és a nyugalom élvezetét kínálja, hanem komoly logisztikai kihívást is jelenthet, főleg, amikor szeretnénk minden szükséges felszerelésünket magunkkal vinni a kedvenc helyünkre. A fáradságos cipekedésnek, a többszöri fordulásnak egyszer és […]