geotextíliák

A talajfedés mesterei a geotextíliák

Kertrendezés, annak fenntartásakor gyakran okoznak kihívást a gyomok. Voltaképpen olyan növényekről van szó, amelyek éppen nincsenek a megfelelő helyen, legalábbis a mi szempontunkból. A kapa, ásó és egyéb mechanikai szerszámok helyett, sokkal jobb a geotextíliák alkalmazása a probléma megszüntetésére. A talajtakarásnak ez roppant egyszerű módja.

A speciális 50g/m2 sűrűségű szövet teljesen UV stabil anyagból készül, általában fekete színben. Célja, hogy optimális mikroklímát hozzon létre a növényeknek. A geotextíliák gátolják a gyomok felnövekedését, de közben áteresztik a levegőt és nedvességet. Vékony és egyben kíméletes fedést nyújtanak, ami alatt az élet folyhat tovább.

Nincs más teendő, mint az előkészített felületre leteríteni, helyenként kilyukasztani, majd oda berakható a palánta. Zöldségek termesztésénél, de virágoskertek kialakításánál ugyanúgy hasznosak a különféle méretekben kapható geotextíliák. Gyakorta kapnak helyet tavak vízzáró nejlonbélése alatt, hogy megelőzzék a fóliák sérülését az egyenetlen talajon.

Hasonló bejegyzések

műszempilla mágneses

Műszempilla mágneses rögzítéssel a ragyogó tekintetért

Az online vásárlásban az a jó, hogy nem kell elhagyni az otthonunk kényelmét. Egyszerűen csak ellátogatunk egy weboldalra, kiválasztjuk a nekünk tetsző terméket, kitöltjük a szükséges adatokat és fizetünk. Ezek a lépések a műszempilla mágneses fajtáinak esetében is helytállóak. A manikűr és a szempilla hosszabbítás olyan szépségápolási kezelések, amelyek megváltoztatják az életet. Az utóbbi a […]

dd step cipő

A ruhatár elengedhetetlen részét képezi a DD Step cipő

Manapság már hatalmas a választék a gyermeklábbelikből, amelyek vetekednek a felnőtteknek szánt kínálattal. A gyermekbarát illeszkedés és a vonzó megjelenés nem zárja ki egymást. A DD Step cipő különböző formákban és stílusokban is kapható, így a nagyszülőknél tett látogatáshoz éppen úgy megfelel, mint a városi parkban. A DD Step cipők nemcsak különösen kényelmesek, hanem modern […]