marha fehérje

Kiegyensúlyozza a táplálkozást a marha fehérje

Senki előtt nem titok, hogy a sportolók első számú táplálékkiegészítője a protein. Ez a tápanyag volt a sporttáplálkozási ipar mérföldköve, amit eredetileg az erőnléti sportolóknak és testépítőknek kezdtek gyártani. A marha fehérje segít hatékonyan felépíteni az izomtömeget.

Ma már nem csupán erre a célra használják ezt a kiegészítőt. Sokan fogyasztják az izomszövet gyorsabb regenerálódása érdekében, egy nehéz edzés után. A marha fehérje segít azoknak is, akik a fogyás érdekében fizikai edzéseket végeznek.

Nem meglepő tény az sem, hogy a proteint napjainkban olyan betegségek kezelésében is használják, mint például az elhízás, a 2-es típusú cukorbetegség, az érelmeszesedés, a magas vérnyomás vagy a csontritkulás. A fehérje segít az idősek táplálkozásának kiegyensúlyozásában is.

Egy átlagos embernek a napi ajánlott bevitele, figyelembe véve az élelmiszerekből származó változatokat, 1-1,5 g testsúly-kilogrammonként. Azoknak pedig, akik izomtömeget szeretnének építeni, a marha fehérje normája 2-3 g/kg-ra emelkedik.

Hasonló bejegyzések

bojlis talicska

A bojlis talicska nélkülözhetetlen társ

A horgász láda és a bojlis talicska a modern horgászatnak meghatározó elemei, különösen, amikor a felszerelés szállítása szóba kerül. A horgászat nem csupán a természet és a nyugalom élvezetét kínálja, hanem komoly logisztikai kihívást is jelenthet, főleg, amikor szeretnénk minden szükséges felszerelésünket magunkkal vinni a kedvenc helyünkre. A fáradságos cipekedésnek, a többszöri fordulásnak egyszer és […]

Harmonika ajtó

Harmonika ajtó beszerelése – Házilag is megoldható?

A belsőépítészet világában egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a harmonika ajtók, amik nemcsak praktikusak, hanem stílusosak is. Ezek a térelválasztók kiválóan alkalmasak kisebb helyiségek vagy nagyobb terek megosztására, miközben helytakarékos megoldást kínálnak. De vajon házilag is megoldható a harmonika ajtó beszerelése? A válasz igen, azonban van néhány fontos tényező, amit figyelembe kell venned! Fontos szempontok a […]