A wakame alga keleti szuperélelmiszer
A wakame alga lédús, ropogós és igen kellemes ízű, kissé sós és édeskés jegyekkel. Emiatt egyeseket az íze a káposztára, másokat a spenótra emlékeztet. A wakame alga színe narancsos-barnás árnyalatú, a levelek pedig akár 2 m hosszúak is lehetnek. A tengeri flóra csodálatos és változatos.
Legtöbbje vonzó megjelenésével gyönyörködteti a szemet. Azonban nem ez az egyetlen előnye a víz alatti világ növényi képviselőinek. Az óceán mélyének lakói az emberi egészségre nézve, hasznos tulajdonságok egész sorával rendelkeznek.
A wakame fogyasztásával jelentősen javítható az egészségi állapot, mivel a növény sokoldalúan hat az emberi szervezetre. Kiváló kalciumforrásként, 100 g elfogyasztása 15%-kal fedezi a napi szükségletét ennek a nyomelemnek.
A wakame alga beillesztése az étrendbe hatékony megelőző intézkedés a szívbetegségek megelőzésére. Ez a termék védi a szervezetet a stroke-tól és az érelmeszesedéstől is, a trigliceridek koncentrációjának csökkentésével minimalizálja a „rossz” koleszterinnek a szintjét a vérben.