leylandi ciprus

Leylandi ciprus, a szívós díszcserje

A csapadékszegény nyarak gyakran állítják kihívás elé a kerttulajdonosokat, a kánikulát jól bíró leylandi ciprus azonban tartós üdeséget hoz az életterünkbe. Az utóbbi években egyre több helyen látható, mennyire megviseli az időjárás a háztájakhoz térelválasztóként ültetett tujákat, ez pedig egyértelműen azt jelzi, hogy egy szívósabb növényfajtával kellene helyettesíteni a meglévő sövényfalat.

A sokkal ellenállóbb, örökzöld leylandi ciprus több szempontból is ideális választás, hiszen gyorsan nő, nem igényel különleges bánásmódot, a rendszeres öntözést pedig csodaszép, dús lombozattal hálálja meg.

Ahhoz, hogy valóban örömforrás legyen számunkra ez a pikkelylevelű dísznövény, fontos, hogy egészséges töveket válasszunk, olyan megbízható növénykereskedésből, mint amilyen a Gardencentrum virtuális kertészet.

Ugyanakkor érdemes talajjavító anyagokat is beszerezni, a leylandi ciprus ugyanis jó minőségű virágföldben tud igazán látványosan fejlődni. A befektetés mindenképpen megtérül, ez a különleges díszcserje ugyanis hosszú évtizedeken át a kertünk ékessége lehet.

Hasonló bejegyzések

bojlis talicska

A bojlis talicska nélkülözhetetlen társ

A horgász láda és a bojlis talicska a modern horgászatnak meghatározó elemei, különösen, amikor a felszerelés szállítása szóba kerül. A horgászat nem csupán a természet és a nyugalom élvezetét kínálja, hanem komoly logisztikai kihívást is jelenthet, főleg, amikor szeretnénk minden szükséges felszerelésünket magunkkal vinni a kedvenc helyünkre. A fáradságos cipekedésnek, a többszöri fordulásnak egyszer és […]

Harmonika ajtó

Harmonika ajtó beszerelése – Házilag is megoldható?

A belsőépítészet világában egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a harmonika ajtók, amik nemcsak praktikusak, hanem stílusosak is. Ezek a térelválasztók kiválóan alkalmasak kisebb helyiségek vagy nagyobb terek megosztására, miközben helytakarékos megoldást kínálnak. De vajon házilag is megoldható a harmonika ajtó beszerelése? A válasz igen, azonban van néhány fontos tényező, amit figyelembe kell venned! Fontos szempontok a […]