kötelező biztosítás kalkulátor

Melyek a legnépszerűbb kötelező biztosítás kalkulátorok?

Magyarországon törvény szabályozza a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás módozatot, amivel minden arra kötelezett járműnek rendelkeznie kell. Az autósok elkerülhetetlen kiadásként tartják számon, ezért evidens, hogy keresik a legolcsóbb ajánlatot, sok esetben díjszámító rendszer használatával. A Biztoshely kötelező biztosítás kalkulátora is sokaknak segített már.

Szükséges is alaposan tájékozódni döntés előtt, mert a biztosítási ajánlatok biztosítónként sok százalékkal eltérőek lehetnek. A Biztoshely biztosítási portálon található díjszámító rendszer alkalmazásával rövid idő alatt át lehet tekinteni az összes vezető biztosítótársaság ajánlatát.

Tehát, ha nem akarunk kedvezőtlen feltételek mellett szerződni, akkor feltétlenül ajánlott használni ezt a kalkulátort. A saját otthonunkban is alkalmazhatjuk ezt, így pedig időt és pénzt takaríthatunk meg. A kalkulátort egyáltalán nem nehéz használni, csak az ott feltett kérdésekre kell megadnunk a pontos válaszokat. Néhány perc alatt megtalálhatjuk a legolcsóbb ajánlatot.

Mit térít a kötelező biztosítás?

Sok autós nincsen tisztában azzal, hogy pontosan milyen károk megtérítését várhatja a kötelező gépjármű felelősségbiztosítástól. A módozat fontosságát feltétlenül ki kell hangsúlyoznunk, hiszen arra való, hogy fedezze azt a kárt, amit a közlekedésünk alkalmával mi okozunk más autósnak.

Persze, a biztosító nem fizet ki végtelen összeget, dologi kár esetében 500 millió Forint a határ. Ez az összeg 1600 millió Forintig terjed ki személyi káreseteknél. Minden esetben a vonatkozó jogszabályok szerint történik a kifizetés. Arra viszont számítani kell, hogy a biztosító kizárólag akkor téríti meg a károsultnak a biztosítási összeget, ha teljes biztonsággal megállapítható, hogy az ügyfele, vagyis a kárt okozó személy egyértelműen felelősségre vonható a károkozás kérdésében.

Abban az esetben nem fizet a biztosító, ha a gépjárműben lévő műszaki cikkekben és alkatrészekben kár keletkezik. Toxikus vagy sugárzó anyagok hatására történő kár esetén sem nyújt fedezetet a kötelező biztosítás.

Az információ hatalom

Sokféle helyzet adódhat egyetlen pillanat alatt az utakon, ezért jó, ha gépjárművezetőként vagy üzembentartóként tisztában vagyunk azzal, hogy adott problémánál számíthatunk-e a kötelező biztosítás segítségére vagy sem. A tájékozódás tehát nélkülözhetetlen, nem elegendő csak az, hogy kifizetjük a kgfb biztosítás összegét, aztán majd lesz valahogy.

Tudnunk kell, hogy milyen esetekben számíthatunk erre a módozatra, mint ahogyan azzal is tisztában kellene lennünk, hogy érdemes-e emellé még casco biztosítást is kötnünk. A Biztoshely portálon minden szükséges információt megtalálunk úgy a kötelező, mint a casco biztosítás tekintetében.

Néhány percet szükséges csak rászánnunk arra, hogy figyelmesen elolvassuk az ott leírtakat, és máris lesz fogalmunk a biztosítási módozatokról. Ha úgy határozunk, hogy a kalkulátor használata után azonnal szeretnénk megkötni a szerződést, arra is van lehetőségünk a portálon. Az online kötés számtalan előnnyel jár, amiket szintén megismerhetünk a honlapon.

Hasonló bejegyzések

Euro Travel utazási iroda

Melyek most a „legjobb” utazási irodák Magyarországon?

A legjobb utazási irodák értéke nemcsak abban rejlik, hogy egyszerűen megszervezik az utazásokat, hanem széles körű szolgáltatásokat is nyújtanak és megbízhatók. Magyarországon az Euro Travel utazási iroda is rendkívül népszerű. Az egyik legfontosabb előnye, hogy nagy szakértelemmel rendelkező dolgozókat foglalkoztat, akik segítenek a felhőtlen élmények megvalósításában. A profik ismerik az úti célok legjobb időpontjait, az […]

Szürkehályog műtét

Hogyan kezelhető a szürkehályog műtét utáni szemszárazság?

A látás teljes elvesztése vagy annak romlása roppant kellemetlen tud lenni minden életkorban. A technológia fejlődésének köszönhetően, manapság már olyan speciális lézereket használnak a szemet érintő műtéteknél, amik tűpontosan képesek a szemlencsét metszeni. A szürkehályog kezelés után előfordulhat szemszárazság, ami gyakorlatilag műkönny segítségével orvosolható. Dr. Nagymihály Attila szürkehályog specialista ennek a jelentőségét is kiemeli. Gondolta […]