Mire költenek a gazdagok?

Az egészség felbecsülhetetlen

Ha végeznénk egy közvélemény kutatást, hogy ki mennyire elégedett azzal az életminőséggel, amit biztosítani tud magának, valószínűleg sokan panaszkodnának. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy nemcsak a havi fizetés nagysága számít, hanem az is, hogy ki mire áldoz pénzt. Kevesekről mondható el, hogy az egészségükre is költenek, így amikor valamilyen probléma adódik, azzal a szomorú ténnyel szembesülnek, hogy a magasabb színvonalú orvosi ellátást nem tudják megfizetni.

Sok embernek van kellemetlen tapasztalata az állami kórházakkal kapcsolatban, a hosszú várólisták, több napot igénybe vevő vizsgálatok, a nem kötelező, de azért elvárt hálapénz elborzasztja őket, a magánkórházakat viszont nem tudják megengedni maguknak. Ez az áldatlan állapot viszont elkerülhető lenne, ha úgy döntenének, hogy havonta egy elfogadható összeget az egészségükre is költenek. Egyre több olyan magán egészségbiztosító cég van, ami havi pár ezer Forint befizetés ellenében, olyan biztosítási csomagot ajánl, amivel a magánkórházak számtalan szolgáltatása is igénybe vehető. Sokan úgy gondolják, hogy ez csak a gazdagok kiváltsága, ők megtehetik, hogy az egészségükre is költenek, azonban ma már nem olyan hatalmasak a havi magán egészségbiztosítási díjak, hogy csak a tehetősebbek engedhetnék meg maguknak. Természetesen nagyobb azoknak az aránya, akik rendelkeznek ilyen biztosítással, de az utóbbi években az tapasztalható, hogy a szerényebb jövedelemmel rendelkezők közül is egyre többen tartoznak azok közé, akik az egészségükre is költenek. Két oka is van ennek.

Az egyik, hogy mivel egyre több magán egészségbiztosító létezik, ezzel egyidejűleg az árak is egyre kedvezőbbek. Másrészt, ezek az összegek korántsem érnek fel azzal, amit fizetni kellene egy magánkórházban valamilyen komolyabb betegség esetén annak, akinek nincs biztosítása. Érdemes fontolóra venni tehát, hogy mi éri meg jobban. Ha az egészségükre is költenek havonta vagy ezt megspórolják, de ezzel együtt lemondanak a színvonalas egészségügy ellátásról.

Hasonló bejegyzések

Dr. Szabó Antal látásjavítás

A látásvizsgálat menete: mire számíthatok?

Sokan nem tudják, hogy mire számítsanak, amikor időpontot kérnek egy szemészhez, különösen, ha még soha nem voltak átfogó szemészeti vizsgálaton, vagy ha sok év telt el az utolsó vizsgálat óta. Ha Te is ebben a cipőben jársz, ne aggódj, mi itt vagyunk, hogy segítsünk megérteni az átfogó látásvizsgálat minden egyes mozzanatát. Mit tehetsz még? Dr. […]

Lézeres szemműtét

Lézeres szemműtét árak összehasonlítása Budapesten

Többféle lézeres szemműtét érhető el ma Magyarországon, amelyek segítségével a páciensek visszakaphatják az éleslátásukat. Természetes, hogy minden eljárásnak megvan a maga ára a magánorvosi intézményekben és ezek az összegek különbözőek. Egy lézeres szemműtét ára Budapesten (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14.) a kezelés típusától is függ. Például a Budai Szemészeti Központban választani […]