Mire költenek a gazdagok?

Az egészség felbecsülhetetlen

Ha végeznénk egy közvélemény kutatást, hogy ki mennyire elégedett azzal az életminőséggel, amit biztosítani tud magának, valószínűleg sokan panaszkodnának. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy nemcsak a havi fizetés nagysága számít, hanem az is, hogy ki mire áldoz pénzt. Kevesekről mondható el, hogy az egészségükre is költenek, így amikor valamilyen probléma adódik, azzal a szomorú ténnyel szembesülnek, hogy a magasabb színvonalú orvosi ellátást nem tudják megfizetni.

Sok embernek van kellemetlen tapasztalata az állami kórházakkal kapcsolatban, a hosszú várólisták, több napot igénybe vevő vizsgálatok, a nem kötelező, de azért elvárt hálapénz elborzasztja őket, a magánkórházakat viszont nem tudják megengedni maguknak. Ez az áldatlan állapot viszont elkerülhető lenne, ha úgy döntenének, hogy havonta egy elfogadható összeget az egészségükre is költenek. Egyre több olyan magán egészségbiztosító cég van, ami havi pár ezer Forint befizetés ellenében, olyan biztosítási csomagot ajánl, amivel a magánkórházak számtalan szolgáltatása is igénybe vehető. Sokan úgy gondolják, hogy ez csak a gazdagok kiváltsága, ők megtehetik, hogy az egészségükre is költenek, azonban ma már nem olyan hatalmasak a havi magán egészségbiztosítási díjak, hogy csak a tehetősebbek engedhetnék meg maguknak. Természetesen nagyobb azoknak az aránya, akik rendelkeznek ilyen biztosítással, de az utóbbi években az tapasztalható, hogy a szerényebb jövedelemmel rendelkezők közül is egyre többen tartoznak azok közé, akik az egészségükre is költenek. Két oka is van ennek.

Az egyik, hogy mivel egyre több magán egészségbiztosító létezik, ezzel egyidejűleg az árak is egyre kedvezőbbek. Másrészt, ezek az összegek korántsem érnek fel azzal, amit fizetni kellene egy magánkórházban valamilyen komolyabb betegség esetén annak, akinek nincs biztosítása. Érdemes fontolóra venni tehát, hogy mi éri meg jobban. Ha az egészségükre is költenek havonta vagy ezt megspórolják, de ezzel együtt lemondanak a színvonalas egészségügy ellátásról.

Hasonló bejegyzések

Goji bogyó

A goji bogyó a hosszú élet titka

Mindnyájan szeretnénk egészségesebben élni és sokan ügyelünk arra is, hogy hozzájussunk a megfelelő tápanyagokhoz, vitaminokhoz. Ez viszont általában sokféle vitamin szedésével és reggeltől estig tartó gyümölcs- meg zöldségfogyasztással jár. Jó hír, hogy ezentúl elég csak a goji bogyó felhasználásával készült goji italt fogyasztani. A goji berry az egyik legegészségesebb gyümölcs a világon, ami megannyi hasznos […]

Izomtömeg növelés

Hogy sikeres legyen az izomtömeg növelés

Sok esetben nem elég csak a kemény edzés ahhoz, hogy az izomtömeg számunkra ideális módon növekedjen, mert szükséges olyan készítmények fogyasztása is, amelyek ezt elősegítik. Többféle termék is megvásárolható a scitecgyor.hu webáruházban, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az izomtömeg növelés megvalósuljon. Például a webshop készletében fellelhető Myomax Hardcore izom- és teljesítményfokozó úgy lett összeállítva, hogy ellássa […]