műanyag ablakprofilok

Műanyag ablak típusok – Melyikkel járok jobban hosszú távon?

A nyílászárók nagymértékben befolyásolják a belső mikroklíma alakulását, illetve az adott otthon biztonságát. A színvonalas nyílászárók alapjainak számítanak az A osztályú ablakprofilok, amelyek számtalan hasznos funkcióval ajándékoznak meg. Az A osztályú műanyag ablakprofilok több szempontból is előnyösek. Mivel magas a stabilitásuk és kiváló a sarokmerevítésük, ezért egyszerre biztosítják a hő- és zajszigetelést, a betörés elleni védelmet. Ezt a minősítést csak a legjobb minőségű műanyag ablaktípusok érdemlik ki.

Ráadásul az A osztályú profilok kiválóan alkalmasak háromrétegű üvegezésre is. A VEKA gyártó termékei éppen ilyenek, ezért ablakcsere előtt célszerű górcső alá venni a cég kínálatát. Minden szempontból előnyösek a VEKA ablakok, amelyek akkor is a legjobb döntést jelentik, ha egy forgalmas út mellett lakunk. Kiválóan teljesítenek, ugyanis zajvédelem szempontjából is, az A osztályú profilok legalább 4 dB kevesebb hangot engednek át, mint például a B osztályba tartozó társaik.

Így, ha az utca zaját szeretnénk teljesen kizárni az otthonunkból, érdemes ezek mellett döntenünk. A betörések ellen szintén kitűnő védelmet kínálnak az A osztályú ablakprofilok, ami nagy fontosságot nyer ebben a veszélyes világban. Főképpen a nagyvárosokban muszáj megfelelő védelmet adnunk az otthonunknak, ugyanakkor elmondható, hogy ma már vidéken sem érezhetjük teljes biztonságban magunkat. A VEKA acélerősítéssel bíró profilok zárási pontjai és biztonsági zárlemezei garantálják a maximális védelmet.

Bukóra bármikor nyitva hagyhatjuk az ablakot, még földszinti lakás esetében is, mert a rossz szándékú alakoknak nincs esélyük a lakásba történő behatolásra. Mindezek mellett, a műanyag ablakok állapota hosszú éveken keresztül kifogástalan marad, karbantartást nem is igazán igényel, maximum egy kis olajozást és tisztítást. Rendkívül egyszerű az ablaktisztítás is, ezért a háziasszonyok nagy kedvence a műanyag ablak. Erre is viszonylag ritkán kerül sor, mivel a felületén nem marad meg a szennyeződés.

Hasonló bejegyzések

bojlis talicska

A bojlis talicska nélkülözhetetlen társ

A horgász láda és a bojlis talicska a modern horgászatnak meghatározó elemei, különösen, amikor a felszerelés szállítása szóba kerül. A horgászat nem csupán a természet és a nyugalom élvezetét kínálja, hanem komoly logisztikai kihívást is jelenthet, főleg, amikor szeretnénk minden szükséges felszerelésünket magunkkal vinni a kedvenc helyünkre. A fáradságos cipekedésnek, a többszöri fordulásnak egyszer és […]

Harmonika ajtó

Harmonika ajtó beszerelése – Házilag is megoldható?

A belsőépítészet világában egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a harmonika ajtók, amik nemcsak praktikusak, hanem stílusosak is. Ezek a térelválasztók kiválóan alkalmasak kisebb helyiségek vagy nagyobb terek megosztására, miközben helytakarékos megoldást kínálnak. De vajon házilag is megoldható a harmonika ajtó beszerelése? A válasz igen, azonban van néhány fontos tényező, amit figyelembe kell venned! Fontos szempontok a […]