Egészségpénztári kártya

Mi az az egészségpénztári kártya? Mi kell az elfogadásához?

Sajnos a statisztikák egyértelműen azt mutatják, hogy hazánk elég rossz helyen szerepel az egészségmutatók tekintetében. Rengeteg betegségben jár élen a magyar, aminek oka általában az, hogy a legtöbben nem figyelnek oda magukra kellőképpen. Ezen csak fejben lehet változtatni. Természetesen igaz, miszerint a hazai egészségügyi ellátás elég gyenge lábakon áll és sok fejlesztésre lenne szükség ezen a területen, de ez még nem magyarázza azt, miért folytatnak többen olyan életmódot, amiből szinte automatikusan következik a betegségek kialakulásának fokozott kockázata.

Ha jobban odafigyelne mindenki, akkor kevesebbet kellene költeni ilyen jellegű kiadásokra. Az egészségpénztár kapcsán általában a TB, vagyis a társadalombiztosítás jut az emberek eszébe. Ezt többnyire a munkáltató fizeti be a foglalkoztatott után és az állami szektora vonatkozik. Az egyre nagyobb leterheltség miatt, ami ezen a területen mutatkozik, nem meglepő, ha sokan úgy döntenek, megpróbálkoznak valami mással.

A magán egészségpénztár koncepciója egy hagyományos bankszámlához hasonlít. A befizetések alapján lehet költeni, némi levonás ellenében. Ilyen formában még spórolásra is nyílik esély függően a szerződések formájától. Ami viszont itt lényeges, az a fizetési formátum. A Novopayment az egészségpénztári kártya elfogadásához is tud biztosítani bankkártya terminálokat. Természetesen ahhoz, hogy elfogatható legyen az egészségpénztár által kiadott kártya, fontos partneri kapcsolatban lennie az adott intézményeknek egymással.

Ilyen helyzetben viszont van lehetőség POS terminálok alkalmazására, amik egyszerűsítik a kifizetést. Van mód adó visszatérítésre meghatározott keretek között, ami további megtakarítást eredményezhet. De mire lehet költeni? Ebbe a csoportba tartoznak a gyógyszerek, optikai cikkek, babatermékek, magán egészségügyi ellátás. Érdemes megismerni a Novopayment kínálta szolgáltatásokat, mivel segíteni tudják az egyszerű pénzkezelést ezen a területen. Ha már adott alehetőség a megtakarításra, megéri ezzel élni, miközben az egészség megőrzése szintén fókuszban marad.

Hasonló bejegyzések

dominikai nyaralás

Nyaralás a Dominikai Köztársaságban: a legfontosabb tudnivalók utazás előtt

Ha a Dominikai Köztársaságban tervezel nyaralást, akkor érdemes előre felkészülnöd és információkat gyűjtened. Az ország a Karib-tengeren található és a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. Az Euro Travel a dominikai nyaralásod megtervezésében is sokat segíthet. Az első lépés a megfelelő dokumentumok beszerzése. Magyar állampolgároknak vízummentességet élveznek 90 napos tartózkodásra. Azonban a határellenőrzéskor kell érvényes útlevél, […]

nyugdíjbiztosítás

A nyugdíjbiztosítás működése röviden és további befektetési tippek

Mindenki látja, hogy az állami nyugdíj szinte semmire nem elég, egyre többen próbálnak meg valamiféle nyugdíjbiztosítással gondoskodni majdani anyagi biztonságukról. Aki nem jártas ezekben a dolgokban, annak mindenképpen tájékozódnia ajánlott, mielőtt szerződést kötne. Ha van egy pár perced, mindenképp érdemes meglesni a Grantis videóit. Rengeteg információhoz juthatsz így, ami pozitívan fogja befolyásolni a döntésedet. Nem […]