Egészségpénztári kártya

Mi az az egészségpénztári kártya? Mi kell az elfogadásához?

Sajnos a statisztikák egyértelműen azt mutatják, hogy hazánk elég rossz helyen szerepel az egészségmutatók tekintetében. Rengeteg betegségben jár élen a magyar, aminek oka általában az, hogy a legtöbben nem figyelnek oda magukra kellőképpen. Ezen csak fejben lehet változtatni. Természetesen igaz, miszerint a hazai egészségügyi ellátás elég gyenge lábakon áll és sok fejlesztésre lenne szükség ezen a területen, de ez még nem magyarázza azt, miért folytatnak többen olyan életmódot, amiből szinte automatikusan következik a betegségek kialakulásának fokozott kockázata.

Ha jobban odafigyelne mindenki, akkor kevesebbet kellene költeni ilyen jellegű kiadásokra. Az egészségpénztár kapcsán általában a TB, vagyis a társadalombiztosítás jut az emberek eszébe. Ezt többnyire a munkáltató fizeti be a foglalkoztatott után és az állami szektora vonatkozik. Az egyre nagyobb leterheltség miatt, ami ezen a területen mutatkozik, nem meglepő, ha sokan úgy döntenek, megpróbálkoznak valami mással.

A magán egészségpénztár koncepciója egy hagyományos bankszámlához hasonlít. A befizetések alapján lehet költeni, némi levonás ellenében. Ilyen formában még spórolásra is nyílik esély függően a szerződések formájától. Ami viszont itt lényeges, az a fizetési formátum. A Novopayment az egészségpénztári kártya elfogadásához is tud biztosítani bankkártya terminálokat. Természetesen ahhoz, hogy elfogatható legyen az egészségpénztár által kiadott kártya, fontos partneri kapcsolatban lennie az adott intézményeknek egymással.

Ilyen helyzetben viszont van lehetőség POS terminálok alkalmazására, amik egyszerűsítik a kifizetést. Van mód adó visszatérítésre meghatározott keretek között, ami további megtakarítást eredményezhet. De mire lehet költeni? Ebbe a csoportba tartoznak a gyógyszerek, optikai cikkek, babatermékek, magán egészségügyi ellátás. Érdemes megismerni a Novopayment kínálta szolgáltatásokat, mivel segíteni tudják az egyszerű pénzkezelést ezen a területen. Ha már adott alehetőség a megtakarításra, megéri ezzel élni, miközben az egészség megőrzése szintén fókuszban marad.

Hasonló bejegyzések

Euro Travel utazási iroda

A legszebb törökországi látnivalók – Ezeket ne hagyd ki nyaralásod alatt!

Törökország bővelkedik a történelmi, kulturális és természeti kincsekben. Ha még nem tudod, hogy milyen helyeket lenne érdemes meglátogatni egy nyaralás alkalmával, akkor itt van egy lista a legszebb törökországi nevezetességekről. Nem véletlen emeli ki ezeket a törökországi látnivalókat az Euro Travel utazási iroda. Isztambul egyik ikonikus épülete, a Kék mecset, a város szívében található. A […]

riasztó rendszer telepítés

Hogyan zajlik a riasztó rendszer telepítés?

A biztonság napjainkban egyre fontosabb szempont, legyen szó lakóhelyről vagy munkahelyről. Ha riasztó rendszer telepítés mellett dönt, akkor jelentősen növelheti az ingatlan védelmét. A folyamat első lépése a tervezés, aminek során a szakemberek átvizsgálják a helyszínt annak érdekében, hogy meghatározzák azokat a pontokat, ahol a legelőnyösebb elhelyezni az érzékelőket és a felvevőket.