Egészségpénztári kártya

Mi az az egészségpénztári kártya? Mi kell az elfogadásához?

Sajnos a statisztikák egyértelműen azt mutatják, hogy hazánk elég rossz helyen szerepel az egészségmutatók tekintetében. Rengeteg betegségben jár élen a magyar, aminek oka általában az, hogy a legtöbben nem figyelnek oda magukra kellőképpen. Ezen csak fejben lehet változtatni. Természetesen igaz, miszerint a hazai egészségügyi ellátás elég gyenge lábakon áll és sok fejlesztésre lenne szükség ezen a területen, de ez még nem magyarázza azt, miért folytatnak többen olyan életmódot, amiből szinte automatikusan következik a betegségek kialakulásának fokozott kockázata.

Ha jobban odafigyelne mindenki, akkor kevesebbet kellene költeni ilyen jellegű kiadásokra. Az egészségpénztár kapcsán általában a TB, vagyis a társadalombiztosítás jut az emberek eszébe. Ezt többnyire a munkáltató fizeti be a foglalkoztatott után és az állami szektora vonatkozik. Az egyre nagyobb leterheltség miatt, ami ezen a területen mutatkozik, nem meglepő, ha sokan úgy döntenek, megpróbálkoznak valami mással.

A magán egészségpénztár koncepciója egy hagyományos bankszámlához hasonlít. A befizetések alapján lehet költeni, némi levonás ellenében. Ilyen formában még spórolásra is nyílik esély függően a szerződések formájától. Ami viszont itt lényeges, az a fizetési formátum. A Novopayment az egészségpénztári kártya elfogadásához is tud biztosítani bankkártya terminálokat. Természetesen ahhoz, hogy elfogatható legyen az egészségpénztár által kiadott kártya, fontos partneri kapcsolatban lennie az adott intézményeknek egymással.

Ilyen helyzetben viszont van lehetőség POS terminálok alkalmazására, amik egyszerűsítik a kifizetést. Van mód adó visszatérítésre meghatározott keretek között, ami további megtakarítást eredményezhet. De mire lehet költeni? Ebbe a csoportba tartoznak a gyógyszerek, optikai cikkek, babatermékek, magán egészségügyi ellátás. Érdemes megismerni a Novopayment kínálta szolgáltatásokat, mivel segíteni tudják az egyszerű pénzkezelést ezen a területen. Ha már adott alehetőség a megtakarításra, megéri ezzel élni, miközben az egészség megőrzése szintén fókuszban marad.

Hasonló bejegyzések

hasplasztika

Kinek javasolt a hasplasztika? Egy népszerű sebész tájékoztatója

A terhességet, szülést követően gyakran alakul ki megereszkedett has, főképpen a vékonyabb kötőszövettel rendelkező nők esetében, tehát nem tud visszaállni az eredeti állapot. Dr. Falus György hasplasztika sebész szerint ilyen esetben is segíthet a műtét. Újra feszessé tehető a has tájékán megnyúlt bőr, ráadásul császármetszéses szülés után a metszés hegét kivágva, a hasplasztika nem jelent […]

ötlet szabadalmaztatása

Miért és miként történik egy ötlet szabadalmaztatása?

Egy ötlet szabadalmaztatása alapvető lépés minden találmány piacra vitelében, mivel megvédi az innovációt és biztosítja a találmány jogi védelmét. A szabadalmaztatási folyamat összetett, de egy szabadalmi ügyvivő segítségével minden lépés gördülékenyen és hatékonyan végezhető el. Emellett, a szakértő tanácsot adhat arra vonatkozóan, hogy a szabadalmon kívül más jogi védelem, például a formatervezési mintaoltalom megfelelőbb lehet […]