gyermek megtakarítás típusok

Segítség szülőknek: gyermek megtakarítás típusok

Egy család életében hatalmas átalakulást, változást jelent, amikor megérkezik a gyermek. Sokan készülnek erre, míg másokat teljesen váratlanul ér ez a hír, de nagy örömmel állnak a kihívások elé. Bizony érdemes felkészülni, mivel bármennyire is szeretetteljes időszak következik, abban rengeteg nehézséggel kell majd szembenézni. Mi az, ami talán a leginkább fontos a modern világban? Egyértelműen a pénz. A takarékoskodás kulcsfontosságú lesz a jövőben. Ezt a folyamatot nem lehet elég hamar kezdeni.

Szerencsés helyzetben vannak azok, akiknek rendelkezésükre áll valamilyen megtakarítási forma, hiszen erre majd lehet olyan helyzetben támaszkodni, amikor nincs más opció. A gyors gazdasági élet változása miatt pedig bármikor bekövetkezhet egy olyan esemény, ami akár állásvesztéssel járhat, így ez idő alatt fontos a stabil háttértámogatás. Mi a helyzet a gyermekkel? Hála a Grantis csapatának, könnyen megismerkedhetünk azokkal a lehetőségekkel, amik kifejezetten a kicsiknek szólnak.

Ahogy cseperedik a lurkó, az igények folyamatosan növekedni fognak. Meglepő, de kezdetben viszonylag kevés anyagi ráfordításra lesz szükség és az idő múlásával fognak az összegek egyre inkább növekedni. Az iskolai tanulmányok, az első autó vásárlása, jobb esetben még lakásra is megéri költeni. Vannak konstrukciók, amikkel még bőven a születés előtt kezdetét veheti a takarékoskodás, de elég lesz akkor indítani a számlálót, amikor felsír a csöppség. Erre lett kitalálva a Start számlával egybekötött babakötvény.

Nem lehet panasz az állami apparátusokra, ugyanis 2006-tól indulva, minden született gyermeknek automatikusan jár 42.500 Ft életkezdési támogatás. Ez nem sok, de kevésnek sem mondható. Valójában remek alaptőke, amire lehet támaszkodni. Egy Start-értékpapírszámla nyitásával a kezdő összeg tovább gyarapítható havi szintű megtakarítások betételével. A szorgos gyűjtögetés, valamint az infláció feletti kamatozásnak hála, 18 éves korára igen szép összeg halmozódik fel, amiből az ifjú felnőtt már elindíthatja az életét az általa megtervezett úton. Kiváló ugródeszka ez.

Hasonló bejegyzések

ötlet szabadalmaztatása

Miért és miként történik egy ötlet szabadalmaztatása?

Egy ötlet szabadalmaztatása alapvető lépés minden találmány piacra vitelében, mivel megvédi az innovációt és biztosítja a találmány jogi védelmét. A szabadalmaztatási folyamat összetett, de egy szabadalmi ügyvivő segítségével minden lépés gördülékenyen és hatékonyan végezhető el. Emellett, a szakértő tanácsot adhat arra vonatkozóan, hogy a szabadalmon kívül más jogi védelem, például a formatervezési mintaoltalom megfelelőbb lehet […]

pénzügyi tippek

3 Egyszerű megtakarítási forma fiataloknak

A megtakarítás és a pénzügyi tervezés olyan készségek, amiket sohasem lehet túl korán elkezdeni fejleszteni. Fiatalon belevágni a megtakarásokba nemcsak előnyös, de kritikusan fontos lépés a pénzügyi biztonság felé vezető úton. Sokan azonban elakadnak abban, hogyan és hol kezdjék. Itt van 3 egyszerű, de hatékony megtakarítási forma, amik segítenek abban, hogy stabil alapokat rakj le […]