Softbox, segít a megvalósításban

Kitűnő softbox

Talán látott már mindenki olyan szituációt, amikor a fotós egy nagy állványra szerelt fekete dobozzal szaladgál a modell körül ide-oda téve azt. Ez a fekete doboz a softbox, amely a tökéletes fényhatás elérésében játszik döntő szerepet.

Formavilága számos típust magába foglal és mindegyiknek megvan a maga fő hivatása. A formaválasztás legfontosabb szempontja a modell szemében visszatükröződő fény alakjának milyensége.

A négyzet alakú softbox az ablakból sugárzó fény benyomását kelti, míg a nyolcszögletű szerkezet kőralakú tükörképet hagy az alany szemében, a Nap illúzióját keltve a kép nézőjében. Bár a lefedett tér nem változik a méretekkel, mégis különbség van a kicsi és a nagy softbox között.

Ez az eltérés pedig az árnyékok minőségében nyilvánul meg, mivel a nagy, lágy árnyékokat produkál, míg a kicsi verzió erős karakteres árnyékok elérését teszi lehetővé. Sokféle használati módja és fortélya van a softboxnak, amelyeket egytől egyig ismerni kell, ha azt akarjuk, hogy a megálmodott kép a valóságban is tükrözze az alkotó elképzelését.

Hasonló bejegyzések

ponte20 átmeneti cipő

Ponte20 átmeneti cipő a kényelmes viseletért

Itt a tavasz, amit már nagyon vártunk, hiszen ilyenkor letehetjük végre a vastag ruhákat, bakancsokat, csizmákat, és lényegesen több időt tölthetünk a szabadban. Ilyenkor a gyerekeknek mindig új lábbelit kell venni, mert a tavalyit már kinőtték. Remek választás a Ponte20 átmeneti cipő kislányoknak, kisfiúknak egyaránt, mivel könnyű, minőségi anyagból készül. Általában minden modell supinált kialakítású, […]

la roche posay lipikar syndet ap+

Remek választás a La Roche Posay Lipikar Syndet AP+

A nagyon érzékeny bőr kellemetlen tünetei különleges összetételű készítményekkel enyhíthetőek, tehát az érintettek jó választással tehetnek ellene. Például atópiára hajlamos felhámra a La Roche Posay Lipikar Syndet AP+ kíméletes krémtusfürdő az ideális. Csecsemőknek, gyermekeknek is jó, a szülők nyugodtan alkalmazhatják esetükben is. Azonnal segít megnyugtatni és táplálni a bőrt, azaz megszünteti a száraz, érzékeny bőr […]