Pascal Trapézlemez

Tetőfedő anyag árak összehasonlítása

A költségek mindig meghatározó tényezőként szolgálnak, amikor valamilyen befektetésről van szó. Az építési feladatok ellátásánál érdemes alaposan megtervezni, hogy pontosan mire és mennyit fizetsz, hiszen jól kell beosztani a rendelkezésre álló tőkét. Hála a modern technikai megoldásoknak, már léteznek olyan egyedi termékkategóriák, amelyek egyszerre több mindenre használhatóak. Itt vannak például a trapézlemezek. Ezek kiváló tetőfedő anyagok, ideálisak burkolásra, kerítések kivitelezésére, de akár álmennyezetként is megfelelnek.

Ha cél egy melléképület gyors felépítése, akkor nincs másra szükség, mint egy stabil fém- vagy favázra, majd néhány csavarral rögzíthetőek a lemezek, így nemcsak válasz-, hanem külső oldalfalként is funkcionálhatnak. Nagyobb raktárakánál például a homlokzatok burkolása végezhető el ilyen formában. De leginkább mégis fedőelemként használják fel ezeket a típusokat. Az aktuális tetőfedő anyag árakról a Pascal Trapézlemez weboldalán is könnyen tájékozódhatsz.

Itt aztán tényleg megtalálható minden, amire a kivitelezéshez szükség van. Azon túl, hogy többféle méret és szín áll rendelkezésre, az eltérő bordamagasságok között is lehet válogatni. A horganyzott acéllemezekből, hidegen formázott elemek olykor még egyedi műanyag borítást is kapnak, ami tovább fokozza a nedvességgel szembeni ellenálló képességüket. A költségek változhatnak, a már említett bordamagasságtól függően. Az sem mindegy, hogy trapéz-, cserepes- vagy hullámlemez, esetleg szendvicspanel az, amire igényt tartasz.

Természetesen önmagukban a tetőfedő anyagok még kevesek, mert kellenek még egyedi lemezprofilok és rögzítő csavarok a felszereléshez. Fontos okosan kiszámolni a pontos anyagszükségletet, amihez megéri bevonni a profi szakembereket. A kivitelezét se bízd rá akárkire, ugyanis az elhamarkodott munka hagyhat némi kívánnivalót maga után. Ugyanakkor, a professzionális kivitelezést követően, évtizedeken keresztül ki fognak tartani a fedőlemezek és sokszorosan visszahozzák az árúkat. Négyzetméterenként néhány ezer forinttal kell számolni, ami bőven a megfizethető kategóriát jelenti.

Hasonló bejegyzések

bojlis talicska

A bojlis talicska nélkülözhetetlen társ

A horgász láda és a bojlis talicska a modern horgászatnak meghatározó elemei, különösen, amikor a felszerelés szállítása szóba kerül. A horgászat nem csupán a természet és a nyugalom élvezetét kínálja, hanem komoly logisztikai kihívást is jelenthet, főleg, amikor szeretnénk minden szükséges felszerelésünket magunkkal vinni a kedvenc helyünkre. A fáradságos cipekedésnek, a többszöri fordulásnak egyszer és […]

Harmonika ajtó

Harmonika ajtó beszerelése – Házilag is megoldható?

A belsőépítészet világában egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a harmonika ajtók, amik nemcsak praktikusak, hanem stílusosak is. Ezek a térelválasztók kiválóan alkalmasak kisebb helyiségek vagy nagyobb terek megosztására, miközben helytakarékos megoldást kínálnak. De vajon házilag is megoldható a harmonika ajtó beszerelése? A válasz igen, azonban van néhány fontos tényező, amit figyelembe kell venned! Fontos szempontok a […]