gerincsérv gyógytorna

Hogyan zajlik a gerincsérv tornája?

Komoly betegség a gerincsérv, ami esetenként nagy, szinte elviselhetetlen fájdalommal járhat. Gyógytornával enyhíthetőek a szimptómák, azonban nem mindegy, hogy milyen metódust választ a betegnek a szakember és talán a McKenzie terápia jelenti a megoldást. Erre is érdemes figyelni a gerincsérv gyógytorna gyakorlatok alatt. A terápia mozgásai nem gyakorlatsorokat jelentenek, sokkal inkább egy mozdulatot és testtartást, amit 2-3 óránként végeznie kell a páciensnek, a gyógytornász által meghatározott ismétlésszámmal.

A Gyógytornászom rendelőt érdemes felkeresni gerincsérv gyanúja miatt, mert itt minden kezelést részletes állapotfelmérés előz meg. Ha akarjuk, akkor szakorvosi vizsgálaton is áteshetünk a rendelőben. Az állapotfelmérés eredményei alapján, a szakember kidolgozza a személyre szabott terápiát. A McKenzie terápia meglehetősen hatásos gerincsérv ellen, hiszen segít visszamozdítani a helyére a sérült porckorongot, így megszünteti a fájdalmat okozó idegi nyomást.

Persze, ezt a terápiát kizárólag szakképzett gyógytornász vagy orvos végezheti. A javulás, gyógyulás ideje minden esetben attól függ, hogy mennyire súlyos a probléma. Mindazonáltal, páciensek elmondásai alapján, már néhány alkalom után érezni lehet a hatékonyságot, javulást. Nagyon fontos, hogy a gerincsérv tüneteinek megszűnését követően el kell kezdeni a gerincstabilizáló izmok erősítését, ami megakadályozza a betegség újbóli megjelenését. Gyógytorna gyakorlatok segítségével érhetjük el az erősödést.

Érdemes tudni, hogy a manuálterápia is eredményes technika a gerincsérv kezelésében. Sőt, a gyógyulás után is ajánlott rendszeresen tornázni, sportolni és rendkívül fontos, hogy odafigyeljünk a helyes testtartásra. Az újabb gerincproblémák megjelenését csak így kerülhetjük el. A gyogytornaszom.hu weboldalon minden gerincsérvvel kapcsolatos kérdésünkre választ kaphatunk, illetve felvehetjük a kapcsolatot a szakértőkkel is. Fájdalom esetén nem szabad sokáig tűrni, hiszen van lehetőség megszabadulni a kínoktól.

Hasonló bejegyzések

Lézeres szemműtét

Lézeres szemműtét árak összehasonlítása Budapesten

Többféle lézeres szemműtét érhető el ma Magyarországon, amelyek segítségével a páciensek visszakaphatják az éleslátásukat. Természetes, hogy minden eljárásnak megvan a maga ára a magánorvosi intézményekben és ezek az összegek különbözőek. Egy lézeres szemműtét ára Budapesten (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14.) a kezelés típusától is függ. Például a Budai Szemészeti Központban választani […]

kockahas edzésterv

Kockahas otthoni gyakorlatokkal? Nem lehetetlen!

A lapos has sokaknak csak elérhetetlen álom, bár mindent megtesznek annak érdekében, hogy leadják a pocakot. Valószínűleg nincs rendszer és rendszeresség a tervükben, azért nem érnek el látványos eredményt. Ez is fontos eleme egy hatékony kockahas edzéstervnek. A legfontosabb cél a zsírvesztés, a hasizmok edzésére azért van szükség, hogy amikor megszabadulunk a zsírtömegtől, izmos kockás […]